Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

ΛΕΙΒΑΔΙΑ Πρώτα απέβαλε και μετά την ... απέλυσαν

Σαν αναρχοσυνδικαλιστες δεν εχουμε ψευδαισθησεις για την βαρβαροτητα και την απανθρωπια των καθε λογης αφεντικων.Για ολους οσοι εχουν  βιωσει στο πετσι τους αναλογες συμπεριφορες καιτρεφουν ακομα  αυταπατες για την εγκληματικη σταση των αφεντικων, η ειδηση που ακολουθει και την αλιευσαμε απο το διαδικτυο.
Με  δυο λογια: απελυσαν 25χρονη εμπρουπαλληλο που εργαζοταν στην εταιρεια υποδηματων,"TSAKIRIS MALLAS"... οταν αυτη εμεινε εγγυος και δυστυχως απεβαλε.
Η εργοδοτική ασυδοσία και η τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων, ξεπερασε  καθε Τελευταίο παράδειγμα στο εμπορικό κατάστημα της εταιρείας υποδηματων "TSAKIRIS MALLAS (στη Λειβαδιά, όπου 25χρονη εμποροϋπάλληλος απολύθηκε, μετά από αναρρωτική άδεια που πήρε διότι απέβαλλε στον τρίτο μήνα κύησης!
Την απάνθρωπη και τρομοκρατική απόλυση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λειβαδιάς. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, όταν η εργαζόμενη ενημέρωσε πως ήταν έγκυος, άρχισε, απ' την πλευρά της εργοδοσίας «ο ψυχολογικός πόλεμος, οι απειλές, οι παροτρύνσεις να βγει σε μακροχρόνιες αναρρωτικές άδειες, για να μπορέσουν να προσλάβουν άλλη εργαζόμενη που θα τους έβγαζε τη δουλειά. Να σημειώσουμε ότι πριν ανακοινωθεί η εγκυμοσύνη, η εργαζόμενη μετά από πιέσεις, φοβούμενη μη χάσει τη δουλειά της, υπέγραψε μείωση ωραρίου και αποδοχών».
Και σε άλλο σημείο: «Το αποτέλεσμα βεβαίως όλων αυτών ήταν η εργαζόμενη να αποβάλλει στον τρίτο μήνα κύησης και γυρνώντας στη δουλειά της από την αναρρωτική άδεια να βρει την καταγγελία σύμβασης στον πάγκο εργασίας». Η εργαζόμενη δούλευε στο κατάστημα για περίπου ένα χρόνο...
 Δηλωνουμε την αμεριστη συμπαρασταση μας στο Σωματείο το οποιο  ζήτα την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου