Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ο αγώνας των εργαζόμενων στο εστιατόριο Banquet συνεχίζεται…

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σωματείων και Εργαζομένων στους Εργαζόμενους του Banquet και στον Β. Κιτσώνη καλεί σε νέα συγκέντρωση-διαμαρτυρία, Τετάρτη 21 Ιούλη, ώρα: 9μμ, Δημ. Γούναρη και Μητροπόλεως. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα μας.




Η τρομοκρατία της εργοδοσίας του Banquet δεν θα περάσει...



Η εργοδοσία του ρεστοράν Banquet προχώρησε στις 15 Μάη στο εκβιαστικό και παράνομο κλείσιμο του εστιατορίου, πετώντας τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στο δρόμο επειδή ζήτησαν τα νόμιμα δεδουλευμένα και τα νόμιμα δικαιώματά τους! Επίσης, στις 18 Μάη τραμπούκοι και τσιράκια της εργοδοσίας επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις σε τρία μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, τους έβρισαν, τους απείλησαν και τους χτύπησαν!



Με το κλείσιμο του εστιατορίου η εργοδοσία προσπαθεί να εξοντώσει οικονομικά και ηθικά τους εργαζόμενους, να κουράσει τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης και να προχωρήσει στο άνοιγμα του εστιατορίου απολύοντας τους εργαζόμενους και μη καταβάλλοντας τα νόμιμα δεδουλευμένα που τους οφείλει, συνεχίζοντας να λειτουργεί το εστιατόριο με εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα. Ματαιοπονεί! Οι εργαζόμενοι του εστιατορίου και οι εργαζόμενοι που τους συμπαραστέκονται δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε με τίποτα. Η εργοδοσία θα υποχρεωθεί να τηρήσει το συμφωνητικό που υπέγραψε στις 23 Απρίλη όπου υπόσχονταν να επαναφέρει στην εργασία του τον Β. Κιτσώνη (τον οποίο είχε απολύσει γιατί είχε ζητήσει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα), να προσλάβει και να ασφαλίσει κανονικά τους εργαζόμενους, να καταβάλλει μισθούς με βάση την σύμβαση (μισθούς, επιδόματα, άδειες, ρεπό, νυχτερινά κ.λπ.) και να πληρώσει όλα τα δεδουλευμένα και τα ένσημα που οφείλει στους εργαζόμενους.



Με το κλείσιμο του εστιατορίου και με τις τρομοκρατικές της επιθέσεις, η εργοδοσία στο Banquet, έχοντας και την ολόθερμη υποστήριξη των υπόλοιπων μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου, θέλει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους εργαζόμενους ότι από τώρα και στο εξής ή θα δουλεύουν με μισθούς-φιλοδωρήματα και χωρίς εργασιακές σχέσεις και ασφάλιση ή θα πετάγονται στην πείνα και στην εξαθλίωση της ανεργίας.



Με άλλα λόγια οι εργοδότες θέλουν να μας επιβάλλουν ή να δεχτούμε να είμαστε δούλοι με ένα ξεροκόμματο ή να πεθάνουμε στην πείνα. Εμείς οι εργαζόμενοι στο επισιτισμό δεν πρόκειται να δουλεύουμε σαν δούλοι χωρίς κατακτήσεις και δικαιώματα για να πλουτίζουν οι εργοδότες. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας.







Ο αγώνας των εργαζομένων στο Banquet είναι υπόθεση όλων μας



Ο κλάδος του επισιτισμού-τουρισμού είναι από τους μεγαλύτερους της ελληνικής οικονομίας, με την περισσότερη εργαζόμενη νεολαία και τις πιο «μαύρες» εργασιακές σχέσεις και συνθήκες. Οι εργοδότες του επισιτισμού-τουρισμού είναι οι πιο αλαζόνες, εκμεταλλευτές και απάνθρωποι, ενώ πολλοί, όπως στο Banquet, έχουν ήδη εφαρμόσει τα μέτρα του ΔΝΤ στα καταστήματά τους. Την ίδια στιγμή, η ανεργία εκτοξεύεται και το ΔΝΤ διατάζει να καταργηθούν οι μισθοί, οι συμβάσεις και η ασφάλιση. Εμείς όμως δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις, ούτε και πρόκειται να κάνουμε πίσω στον αγώνα μας.



Ο αγώνας αυτός θα μας δώσει τη δυνατότητα όχι μόνο να σταματήσουμε τον εκτροχιασμό των δικαιωμάτων και της ζωής μας, αλλά και να αναστρέψουμε την κατάσταση, να αρχίσουμε να ξηλώνουμε όλο το πλέγμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της καταπάτησης και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων μας και της καθημερινής προσωπικής μας ταπείνωσης.



Γι’ αυτό χρειάζεται όλοι, να συμμετέχουμε ενεργητικά και αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων στο Banquet.







ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ BANQUET ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΙΤΣΩΝΗ



Επιτροπή Αλληλεγγύης:  epitrophallhleguhs@yahoo.gr




http://epitropibanquet.blog.com/





Αρ. λογαριασμού για την οικονομική ενίσχυση: ΑΤΕ Bank 211 0102 184877

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου