Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΗ

Η σημερινή(26-7-10) απεργιακή κινητοποίηση των εργατών μετάλλου στο εργοστάσιο ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ στέφθηκε με επιτυχία.




Η απεργία περιφρουρήθηκε από τους εργάτες του ΚΙΟΛΕΪΔΗ, το σωματείο μετάλλου, συνδικαλιστές και αλληλέγγυους εργαζόμενους και άνεργους. Συμμετείχε με τις δικές της δυνάμεις από νωρίς στις 5.30πμ και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων.



Κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Εντός της εβδομάδας θα γίνει νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασιστεί η εξέλιξη του αγώνα.



Ολόκληρη η βιομηχανική ζώνη βράζει από οργή για την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τα απλήρωτα μεροκάματα, τα κλεισίματα εργοστασίων. Ο σημερινός αγώνας αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και η αλληλεγγύη μας και συμπαράσταση είναι απόλυτα αναγκαία.



Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται σ΄ αυτή τη κρίσιμη στιγμή. Μια 24ωρη απεργία δεν κλονίζει κανένα αφεντικό αν δεν υπάρξει μια διαρκής κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δουλειά. Μονάχα η κοινωνικοποίηση και πολιτικοποίηση του αγώνα πέρα από τα στενά συνδικαλιστικά όρια μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Οι εργάτες του ΚΑΝΑΚΗ έχουν ήδη πληρώσει το τίμημα των συνδικαλιστικών ορίων.



Οι εργάτες του ΚΙΟΛΕΪΔΗ πρέπει οι ίδιοι να αναλάβουν την ευθύνη του αγώνα τους εκλέγοντας μια επιτροπή αγώνα, ώστε όλες οι αποφάσεις να παραμείνουν στα χέρια της γενικής τους συνέλευσης. Το ζήτημα της αυτό-οργάνωσης είναι κρίσιμο ενάντια στον πολιτικό έλεγχο που επιβάλλει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.



http://ergatis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου