Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 26/7 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΗ

Το τοπικό κλαδικό σωματείο μετάλλου κήρυξε απεργία στο εργοστάσιο για τη Δευτέρα 26/7 ενάντια στην εκ περιτροπή εργασία που έχει εφαρμόσει η εταιρεία ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ, με ταυτόχρονη στάση 3ωρη εργασίας σε όλο το κλάδο του μετάλλου.




Έχει συγκροτηθεί απεργιακή επιτροπή η οποία θα ναλάβει την περιφρούρηση του εργοστασίου που βρίσκεται στη Α’ ΒΙΠΕ Βόλου. Από τις 06.00 το εργοστάσιο σφραγίζεται ενάντια στις μεθοδεύσεις της εταιρείας που αναμφίβολα θα αποτελέσει πρότυπο και για ολόκληρο το κλάδο του μετάλλου που πλήττεται από τη κρίση.



Η απεργιακή κινητοποίηση πρέπει να έχει συνέχεια κι απ’ αυτή την άποψη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρέπει να συζητηθεί για το πως οι εργάτες μπορούν να νικήσουν. Ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει στο μυαλό “αυτών που ξέρουν” αλλά η αυτο-οργάνωση των εργατών και η άμεση εμπλοκή τους στο σχεδιασμό έιναι κρίσιμη.



Μια Επιτροπή Αγώνα εκλεγμένη από τους πιο δραστήριους εργάτες μπορεί να το αναλάβει μετατρέποντας το θέμα της εκ περιτροπής εργασίας σε κοινωνικό ταξικό πόλεμο ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.



Η εταιρεία με επιστολή του Ν. Κιολεϊδη έκρινε, σε ρόλο δικαστή, την απεργία παράνομη και καταχρηστική γιατί δεν τηρήθηκαν δήθεν “οι σύννομες διαδικασίες”.



Μια κυβέρνηση δικιά τους που έχει ψηφίσει όλους τους αντεργατικούς νόμους που καταδικάζει τη ζωή των εργατών σε μόνιμη φτώχεια και εξαθλίωση, πόση νομιμότητα έχει; Δουλεύοντας χέρι-χέρι οι βιομήχανοι με τις αστικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν τη νομιμότητα του κεφαλαίου ή όπως σωστά έχει λεχθεί τη δικτατορία του καπιτα-ληστών



Ραντεβού στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 06.00πμ στη πύλη του ΚΙΟΛΕΪΔΗ στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου. Να είμαστε όλοι εκεί!



Δε’ιτε και : http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/27984/–.aspx
                  http://ergatis.wordpress.com/2010/07/25
                  http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=24373
                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου