Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ απεργών και ειδικών δυνάμεων στο δυτικό Παναμά

Άγριες συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη σε φυτείες μπανάνας στο δυτικό Παναμά μεταξύ εργατών που απεργούν και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας από τη περασμένη Πέμπτη. Την Παρασκευή ένας απεργός έπεσε νεκρός η και δύο σύμφωνα με άλλες πηγές και 4 μπάτσοι των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας είναι όμηροι στα χέρια των απεργών.






Η απεργία κοντά στη πόλη Changuinola ξεκίνησε με αφορμή έναν νέο νόμο που αποδυναμώνει τα συνδικάτα, τα σωματεία και άλλες συνδικαλιστικές κινήσεις των εργατών. Ο νόμος «χτύπησε» τις διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις με το δικαίωμα που δίνει στις επιχειρήσεις να αναστείλουν τις συμβάσεις σε όποιους εργάτες απεργούν και να μπορούν να τους αντικαταστήσουν.





Ο πρώτος απεργός έπεσε νεκρός από τα σκάγια επαναληπτικής καραμπίνας την Πέμπτη πίσω από τα οδοφράγματα που έχουν στήσει στους δρόμους οι απεργοί χρησιμοποιώντας κομμένα δέντρα. Σε νοσοκομεία της περιοχής νοσηλεύονται από νωρίς την Παρασκευή 102 άτομα με σωματικές βλάβες τόσο από τα φονικά πυρά απʼ τις επαναληπτικές καραμπίνες των μπάτσων όσο και με αναπνευστικά προβλήματα που προξένησε η εκτεταμένη χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου