Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα σε απεργία στην Ν.Αφρική

Πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι της Νότιας Αφρικής προχώρησαν σε απεργία για να ασκήσουν πίεση για αύξηση των αμοιβών τους, μια κίνηση που απειλεί να παραλύσει η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής. Τα σχολεία έκλεισαν νωρίς την Τετάρτη, και οι καθηγητές συμμετείχαν στις συνεδριάσεις για να συζητήσουν για την απεργία, ενώ εργαζόμενοι ντυμένοι με κόκκινα μπλουζάκια συγκεντρώθηκαν έξω από τα νοσοκομεία και τα γραφεία της κυβέρνησης.
"Η απεργία είναι αόριστη. Θα συνεχίσουμε μέχρι να υπάρξει κάποια βελτίωση, έως ότου η κυβέρνηση αποδεχτεί τα αιτήματά μας", , δήλωσε ο Fikile Majola, γενικός γραμματέας της Ένωση Εργαζομένων Allied στον τομέα Εθνικής Παιδείας και Υγείας"Η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν πολύ καλή, ιδίως στα σχολεία."στον μακρύ κατάλογο των απεργών περιλαμβάνονται μέλη του, νοσηλευτικού προσωπικού, των εκπαιδευτικών , μπάτσοι και τελωνειακοί υπάλληλοι

"Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, παρά μόνο τις αλυσίδες που μας δένουν¨, δήλωσε η " Norman Mampane, εθνική εκπρόσωπος της αστυνομίας Popcru και συνδικαλιστικών δεσμοφυλάκων , αντιπροσωπεύοντας περίπου 1,3 εκατομμύρια «εργαζόμενους» στο κράτος.η κυβερνητική προσφορά απορρίπτεταιΗ απεργία κηρύχθηκε μετά από τέσσερις ημέρες διαβούλευσης στην οποία η κυβέρνηση πρόσφερε αύξηση του μηνιαίου επιδόματος στέγασης σε 700 ραντ από την προηγούμενη προσφορά των 630 ραντ. Ωστόσο, είχε αρνηθεί το αίτημα για αύξηση του μισθού κατά επτά τοις εκατό.

Οι εργαζόμενοι δεν πιστεύουν την κυβέρνηση όταν λέει ότι δεν έχει χρήματα."Λένε ότι βλέπουν ότι οι πολιτικοί ζουν πολυτελή τρόπο ζωής, διερωτώνται γιατί υπήρχαν χρήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και όχι για τον λαό, και λένε ότι είναι κουρασμένοι από καταγγελίες περί διαφθοράς σε κρατικές υπηρεσίες και ότι δεν θα το ανεχθούμε πια»,«Λένε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην εργασία μέχρι τα αιτήματά τους γίνουν αποδεκτά και ότι δεν τους νοιάζει πόσο καιρό η απεργία τραβάει σε μάκρος.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:
 http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1201137
 http://libcom.org/news/south-africa-over-million-public-sector-workers-strike-19082010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου