Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης



Σήμερα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο παιδείας από δεκάδες διοριστέους, αναπληρωτές, ωρομίσθιους και αδιόριστους συναδέλφους, που απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να καλύψει με μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν στα δημόσια σχολεία. Η ηγεσία του υπουργείου αρνείται προκλητικά να υλοποιήσει την αρχική της δέσμευση ότι θα γίνεται ένας μόνιμος διορισμός για κάθε συνταξιοδότηση, ενώ παράλληλα παραβιάζει και την πιο στοιχειώδη νομιμότητα, αφού αφήνει εκτός διορισμών πάνω από 3.000 συναδέλφους, που με βάση τους υπάρχοντες νόμους κατοχύρωναν δικαίωμα διορισμού από φέτος. Η παρουσία των συναδέλφων ήταν μαχητική αφού πολιορκήσαμε το υπουργείο για πολλές ώρες. Απαντώντας στην επίμονη άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να δεχθεί αντιπροσωπεία συναδέλφων, “ξηλώσαμε” τη σιδερένια πόρτα που έφρασσε την είσοδο και αντιμετωπίσαμε την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που προσπάθησαν να μας απωθήσουν και να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν θα αποχωρήσουμε αν δεν παρουσιαστεί να μας μιλήσει εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας. Μετά από αρκετές ώρες πιέσεων αναγκάσαμε τον υφυπουργό παιδείας Πανάρετο να κατέβει στο σημείο της συγκέντρωσης. Παρά την πίεση των συναδέλφων και την απαίτηση του Σωματείου να δώσει απαντήσεις στα αιτήματά μας, επανέλαβε τα γνωστά μισόλογα της κυβέρνησης, χωρίς να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση για τίποτα. Τελικά επιβάλαμε να γίνει συνάντηση με το υπουργείο, που πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα παρουσία της υφυπουργού Χριστοφιλοπούλου.










Στη συνάντηση αυτή η υφυπουργός, για το θέμα των διοριστέων του προηγούμενου ΑΣΕΠ, είπε ότι μέσα στο 2010 θα προσληφθούν ως αναπληρωτές και από το 2011 ως μόνιμοι. Όσον αφορά τους διορισμούς των υπόλοιπων διοριστέων συναδέλφων (30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ, πίνακας 60-40) ούτε λόγος. Ανέφερε ότι ο νόμος που προβλέπει έναν μόνιμο διορισμό για κάθε συνταξιοδότηση θα ισχύσει όχι από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς αλλά από το 2011. Επίσης ανέφερε ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας θα λειτουργήσουν με 25άρια-27άρια τμήματα και αυτά της δευτεροβάθμιας με 30άρια. Για την ΠΔΣ, κατόπιν ερώτησης του Σωματείου, είπε ότι θα λειτουργήσει στα σχολεία που υπάρχει “πραγματική ανάγκη” και επισήμανε για πολλοστή φορά τη υπεραριθμία που παρουσιάζεται στους συναδέλφους της πληροφορικής.









Καμία απάντηση της υφυπουργού δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες. Το Σωματείο διοργανώνει και καλεί σε :









Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη στις 17:00 στο ΕΚΑ(Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου)









ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης









ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:









Απόσυρση του νόμου της Διαμαντοπούλου.









Μονιμοποίηση όλων όσων έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο.









Άμεση απορρόφηση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης από το νόμο (διοριστέοι ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ, πίνακας 60-40).









Μαζικούς διορισμούς. Οργανικές θέσεις για κάθε ειδικότητα.















Κατάργηση της ωρομισθίας και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Αναπληρωτές μόνο σε πραγματικές περιπτώσεις αναπλήρωσης.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)



Website: http://seae.terapad.com/


e-mail: somatio_orom_anapl@yahoo.gr



Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο:  http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/deltio_26-08-2010_kalo.doc

 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου