Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Καλαμίτσι. Εργαζόμενη στο κρατητήριο επειδή ζητούσε αποζημίωση....

Στο κρατητήριο κατέληξε εργαζόμενη στο κάμπινγκ “ΘΑΛΑΤΤΑ” στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής χθες Τετάρτη 25 Αυγούστου το απόγευμα, όταν διεκδίκησε αποζημίωση για την απόλυσή της. Η εργαζόμενη απασχολούνταν ως καθαρίστρια και ενώ γνώριζε ότι θα απασχοληθεί μέχρι το τέλος του μήνα, όταν πλέον τα αφεντικά δεν την χρειάζονταν άλλο, την ενημέρωσαν ότι σταματάει. Όπως ήταν λογικό η εργαζόμενη ζήτησε το λόγο αλλά και τις σχετικές αποζημιώσεις. Όταν αντιμετώπισε το σκληρό πρόσωπο και την ασυδοσία της εργοδοσίας φρόντισε να τους κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί την εκμετάλλευση και τον εξευτελισμό αλλά θα δεν θα φύγει από το κάμπινγκ αν δεν πάρει αυτά που της χρωστάνε.




Τα αφεντικά της λοιπόν για να την ξεφορτωθούν και να γλιτώσουν όποια τυχόν αποζημίωση της αναλογούσε, συνεργάστηκαν με την αστυνομία και με μία απλή μήνυση (πιθανόν για εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ) την οποία υπαγόρεψαν οι ίδιοι οι μπάτσοι, την έστειλαν στο αυτόφωρο με σύλληψη!! Το πιο χυδαίο σε όλη την υπόθεση ήταν ότι για να την ξεγελάσουν και να την ξεφορτωθούν της υποσχέθηκαν ότι θα της πληρώσουν ξενοδοχείο για να μείνει, αρκεί να αποχωρήσει από το κάμπινγκ! Η άτυχη γυναίκα οδηγήθηκε στο κρατητήριο...



Να σημειώσω για την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ ότι δεν γνωρίζω αν και τι δικαιούταν ως αποζημίωση και δεδουλευμένα, υπερωρίες κλπ αλλά σε κάθε περίπτωση η μεταχείρισή της ήταν άθλια και τραγική. Από την άλλη αν κρίνουμε από τις γενικότερες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην επιχείρηση “ΘΑΛΑΤΤΑ ΚΑΜΠ Α.Ε.” ιδιοκτησίας Γεώργιου Τάσσου, αλλά και από τη συμπεριφορά της διοίκησης προς το προσωπικό, τότε μπορούμε να φανταστούμε ότι οι πιθανότητες η άτυχη γυναίκα να είχε δίκαιο στις διεκδικήσεις της είναι τεράστιες.



Πιο συγκεκριμένα: τα ωράρια εξοντωτικά για την πλειονότητα των εργαζομένων (μέχρι και 18 ώρες!!), η διατροφή ανθυγιεινή, και τα καταλύμματα άθλια. Το μισό προσωπικό μένει σε μικροσκοπικά μουχλιασμένα δωμάτια και το υπόλοιπο είναι πεταμένο έξω από το κάμπινγκ σε ένα χώρο με αντίσκηνα που μπροστά του οποιοσδήποτε καταυλισμός προσφύγων μοιάζει με ξενοδοχείο 5 αστέρων! Η δε αντιμετώπιση σε οποιονδήποτε διαμαρτυρηθεί για κάτι είναι “αυτό είναι κ άμα δε σ' αρέσει φεύγεις!” Ήδη από την αρχή της σεζόν δεκάδες εργαζόμενοι αποχώρησαν αγανακτισμένοι ή απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.
πηγη: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1202360

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου