Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

ΒANQUET: Ενημέρωση από τη χθεσινή κινητοποίηση

Πραγματοποίηθηκε χθες, νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα το οποίο πλέον λειτουργεί κανονικά. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από το BANQUET και περίπου 50-60 αλληλέγγυοι.


Καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν υπήρξε καποια έντονη πρόκληση της εργοδοσίας, ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε από κοντινή απόσταση.Νέο ραντεβόυ την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 9 το πρωί στα δικαστήρια, όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους και την επιτροπή αλληλεγγύης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η εργοδοσία του ρεστοράν Banquet προχωρά μέσα στο καλοκαίρι σε νέες επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους του καταστήματος και στην επιτροπή αλληλεγγύης:


- Προχώρησε σε νέες εξώδικες απολύσεις και των 7 εργαζομένων που είχαν κάνει καταγγελία.- Ετοιμάζεται να ανοίξει το κατάστημα δίχως να ενημερώσει τους εργαζόμενους που έχουν κάνει καταγγελίες.- Έχει κάνει δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργαζομένων και της επιτροπής αλληλεγγύης, οι οποίες βασίζονται σε ψέματα. Έχασε την πρώτη αίτηση, αν και "κέρδισε" το ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρίζουν, να προκαλούν δολιοφθορές κλπ. Κατόπιν έκανε νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι έβριζαν (!) ότι προκάλεσαν δολιοφθορές (!) και ζητά να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ στον καθένα και ένας χρόνος φυλάκισης, ενώ αυτοί και η επιτροπή αλληλεγγύης να μην πλησιάζουν πιο κοντά από 500 μέτρα από το κατάστημα! Η αίτηση αυτή θα εκδικαστεί 1 Σεπτέμβρη.Ήδη πραγματοποιήθηκαν 4 παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 23, 24, 25 και 27 Αυγούστου.Η μάχη στο εστιατόριο Banquet, μάχη όλων των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, του επισιτισμού και όχι μόνο, μπαίνει σε μια νέα φάση και στην τελική ευθεία. Απαιτείται η ενεργητική παρουσία όλων μας στις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα και στις υπόλοιπες δράσεις της επιτροπής αλληλεγγύης. Οι εργαζόμενοι του Banquet και η επιτροπή αλληλεγγύης δεν θα κάνουμε βήμα πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου