Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Νέες εξελίξεις στο εστιατοριο Banquet

Το διάστημα του καλοκαιριού, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ρεστοράν banquet και της επιτροπής αλληλεγγύης συνεχίστηκαν με πικετοφορίες, διαδηλώσεις, συναυλία και συντροφική κουζίνα έξω από το μαγαζί.




Η εργοδοσία όχι μόνο έμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της, κρατώντας το μαγαζί σε αναστολή λειτουργίας, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, αλλά στις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε νέες απολύσεις, με την αιτιολογία ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψουν στην εργασία τους συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.



Χάρη στην έμπρακτη αλληλεγγύη εργαζομένων, νέων, σωματείων και εργαζομένων του επισιτισμού, η προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης των εργαζομένων απέτυχε, αφού οι εργαζόμενοι στηρίχθηκαν οικονομικά από την καμπάνια της επιτροπής αλληλεγγύης.



Από τη Δευτέρα 16/8 η εργοδοσία έχει βγάλει τα τραπεζοκαθίσματα έξω και ετοιμάζεται να ανοίξει το μαγαζί, καθώς το διάστημα πριν την έναρξη της ΔΕΘ και μετά είναι από τα πιο κερδοφόρα της επιχείρησης. Μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερώσει κανέναν από τους 8 εργαζόμενους που έχουν προβεί σε καταγγελίες και συμμετέχουν στον αγώνα, σε αντίθεση με άλλους εργαζόμενους, που έχουν βρεθεί σε προετοιμασίες ανοίγματος του μαγαζιού.







Καλούμε σε νέα επιτροπή αλληλεγγύης για την προετοιμασία νέων κινητοποιήσεων την Παρασκευή 20-8, 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.



epitropibanquet@blog.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου