Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

επιφαλης εργασια,αυοδιαχειρηση και κοοπερατιβες-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤ

Αρχές Αυγούστου έγινε μία κατασκήνωση της Διεθνούς Ένωσης Εργαζομένων (ΑΙΤ) στην Ισπανία, με θέμα "Επισφαλής εργασία, αυτοδιαχείριση και κοοπερατίβες".






Συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα από τις εξής οργανώσεις της ΑΙΤ: ΝSFNορβηγίας (όπου τώρα είναι η γενική γραμματεία της ΑΙΤ), ZSP Πολωνίας, PA Σλοβακίας, KRAS Ρωσίας, USI Ιταλίας, SolFed Αγγλίας, FAU Γερμανίας, CNT-ΑΙΤ Γαλλίας, CNT-ΑΙΤ Ισπανίας και SP Πορτογαλίας. Συμμετείχαν και κάποιοι από το Περού (από την εφημερίδα “Humanidad”) και άτομα από τη FAI (Αναρχική Ιβηρική Ομοσπονδία) και δεν ήταν η FORA Αργεντίνης.





Αξιοσημείωτα πράγματα:

- η SP ενημερώνει ότι στην Πορτογαλία, στο ArcosdeValdevez οι εργάτες πήραν τα μηχανήματα και λειτουργούν το εργοστάσιο με αυτοδιαχείρηση.



- η KRAS ενημερώνει για την κατάσταση στη Ρωσία: κάθε χρόνο φτάνουν στη Μόσχα 2 εκατ. εργαζόμενοι και μόνο οι 200.000 είναι νόμιμοι, οι περισσότεροι από τις ανατολικές δημοκρατίες, και αυτό δημιουργεί μία κατάσταση αιώνιας επισφάλειας που ελέγχεται από τις μαφίες και ο κόσμος φοβάται. Σε ένα σουπερμάρκετ οι εργαζόμενοι απέργησαν και η KRAS στήριξε και δημοσιοποίησε τον αγώνα, αλλά η αστυνομία χρησιμοποίησε ένα "νόμο για επικίνδυνα στοιχεία" για να τον διαλύσει. Η KRAS δεν είναι νόμιμη και είναι δύσκολο τώρα να νομιμοποιηθεί.

http://athens.ese-gr.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου