Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ:ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Μορφή μεθοδευμένης προσπάθειας για την δημιουργία προϋποθέσεων απόλυσης, παίρνει η επίθεση που δέχεται ο Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, Ν. Γουρλάς από την εργοδοσία της “Παπασωτηρίου press point”.








Για άλλη μια φορά η εταιρεία, με εξώδικο, χρησιμοποιεί αναληθείς και συκοφαντικές καταγγελίες, προκειμένου να εμφανίσει τον συνάδελφος ότι παραβιάζει δήθεν τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Η γνωστή επιχειρηματολογία περί «αντισυμβατικής συμπεριφοράς¨» που χρησιμοποιείται τελευταία από τις εργοδοσίες είναι προάγγελος απολύσεων όπως έγινε και με άλλους συναδέλφους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους, τις οποίες αναγκάστηκε να ανακαλέσει ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και των καταγγελιών από τα συνδικάτα τόσο του αεροδρόμιου άλλα και της Αθήνας.







Η επίθεση αυτή όμως φαίνεται ότι έχει γενικότερες διαστάσεις. Η διεύθυνση της εταιρείας «Παπασωτηρίου press point” φαίνεται ότι ηγείται μιας προσπάθειας επίθεσης εναντίον του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ που εμφανίζεται με διώξεις συνδικαλιστών και σε άλλες εταιρείες του χώρου.







Είναι ολοφάνερο ότι η ίδρυση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους εργοδότες του χώρου διότι κατανοούν ότι θα έχουν μπροστά τους ένα σημαντικό εμπόδιο στην ανεξέλεγκτη λειτουργία τους , στην επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Και το εμπόδιο αυτό έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται από την δράση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ καταγγέλλει τις προσπάθειες αυτές και δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα υπερασπισθεί με κάθε μέσο, συνδικαλιστικό η νομικό, τον Πρόεδρο της Προσωρινής Διοίκησης, αλλά και κάθε μέλος του, στην άσκηση των συνταγματικών του δικαιωμάτων για τον σεβασμό της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του, για να σταματήσουν οι διώξεις και διακρίσεις σε βάρος του, για να αποτραπούν τα σχέδια απόλυσης τοΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου