Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Αναφορικα για τη σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων την Τετάρτη 24/3-τι προταθηκε απο την συσκεψη προς τα σωματεια

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 24/3 σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν με απόφασή τους τα σωματεία: Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιριών Διεθνούς Αεροδρομίου, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων DHL International Express, Σωματείο Εργαζομένων στη CPS, Σύλλογος Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών, Σωματείο Φαρμάκου Βοιωτίας – Αυλώνα, Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη», Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΟΔ Α.Ε., ΣΕΙΙΝΑΠ, Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, Πανελλήνια Ένωση Συμβασιούχων Γεωπόνων και Ανέργων, Σωματείο Υπαλλήλων Ψυκτικών, Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΤ Στερεάς – Αττικής – Νήσων, Σύλλογος ΠΕ Διοικητικών ΥΠΠΟΤ.








Παρευρέθηκαν ακόμα ως παρατηρητές συνδικαλιστές από ΕΛΜΕ, Συλλόγους Π.Ε, Νοσοκομεία, το Συντονιστικό των Συνελεύσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών, τους ενοικιαζόμενους εργαζομένους της Εθνικής Τράπεζας, την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, την ΟΙΥΕ, την ΟΜΕ –ΟΤΕ, τις Τράπεζες, συμβάλλοντας και με παρεμβάσεις τους στην συζήτηση







Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι σήμερα οι εργαζόμενοι δέχονται ιστορικών διαστάσεων επίθεση μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, τα νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση αλλά και την πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ. Ουσιαστικά οι κυρίαρχες τάξεις προσπαθούν να φορτώσουν στους εργαζομένους τα βάρη της οικονομικής κρίσης. Απέναντι σε αυτή την επίθεση οι κινητοποιήσεις που έχουν υπάρξει είναι σημαντικές αλλά παραμένει ζητούμενο εκείνη η πανεργατική κλιμάκωση, με τέτοιο περιεχόμενο και μορφές, που θα οδηγήσει στην ανατροπή του «προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης» και συνολικά της επίθεσης, θα προασπίσει και θα διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζόμενων. Αυτό οφείλεται τόσο στους αρνητικούς συσχετισμούς ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και αυτές του κεφαλαίου, όσο όμως και στην αδυναμία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να δώσει πραγματική αγωνιστική προοπτική. Η οικοδόμηση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας των ίδιων των εργαζομένων και η προβολή των αναγκών τους σε ρήξη με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.







Απέναντι σε αυτό ο αγωνιστικός συντονισμός των ίδιων των πρωτοβάθμιων σωματείων, η καθοριστική συμβολή τους στο ξεδίπλωμα κινητοποιήσεων, την οικοδόμηση της ενότητας των εργαζομένων και την προβολή των αιτημάτων τους παραμένει κοινή επιδίωξη.



Κοινή εκτίμηση ήταν επίσης ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ενωτικός, αγωνιστικός, σωματειακός, κινηματικός χαρακτήρας στο συντονισμό, έξω και πέρα από κάθε λογική παραταξιοποίησης ή κομματικοποίησης, όπως έχει καταγραφεί μέσα από τα κείμενα, τις κινητοποιήσεις και τις προτάσεις του.







Η σύσκεψη προτείνει στα σωματεία:



· Τη στήριξη της κινητοποίησης στο αεροδρόμιο, το Σάββατο 27/03 (11.00 π.μ. στην πύλη 3 στο επίπεδο αναχωρήσεων) ενάντια στις απολύσεις και τις απειλές εναντίον συνδικαλιστών.



· Την έκδοση αφίσας και προκήρυξης των σωματείων.



· Τη μαζική έκδοση ψηφισμάτων και άλλες πρωτοβουλίες που να καταδικάζουν την προκλητική στάση της αστυνομίας στην πανεργατική απεργία, τις συλλήψεις διαδηλωτών και τις διώξεις κατά αγωνιστών.



· Την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 30/03, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.



· Τη διοργάνωση μετά το Πάσχα μεγάλης πανελλαδικής συνάντησης με εκπροσώπους από σωματεία από όλη την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό θα γίνει ειδικό κάλεσμα και επικοινωνία με τους συναγωνιστές και τις πρωτοβουλίες συντονισμού στην επαρχία.



· Τη συντονισμένη παρέμβαση για να υπάρξει και νέα πανεργατική κινητοποίηση, μέσα στον Απρίλη, αξιοποιώντας και την απεργία που προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ με στόχο να γίνει πανεργατική.



· Την οργάνωση άμεσης απάντησης με διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα σε περίπτωση προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.



· Την προετοιμασία μαζικής κινητοποίησης όταν κατατεθεί το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.







Τέλος, για την καλύτερη οργάνωση του συντονισμού και τον πρακτικό σχεδιασμό των παρακάτω βημάτων θα γίνει την Δευτέρα 28/03, στις 6.00 μ.μ. στα γραφεία του ΣΥΤΕ (Σίνα 16) συνάντηση όπου καλείται ένας εκπρόσωπος από κάθε σωματείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου