Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Οι αγώνες έχουν αποτελέσματα! Η απόλυση στον εκδοτικό οίκο ΑΓΡΑ δεν πέρασε

Ο συνάδελφος Ντίνος Παλαιστίδης απολύθηκε στις 13/1 γιατί προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας και διεκδίκησε τα δικαιώματά του. Στις 12/3, μετά από συνεχείς κινητοποιήσεις που οργάνωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου–Χάρτου Αττικής (απεργίες, συγκεντρώσεις, πλατιά δημοσιοποίηση, εκδηλώσεις αλληλεγγύης…), ο συνάδελφος γύρισε στη δουλειά.








Οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις ΑΓΡΑ προχώρησαν σε τρεις 24ωρες και μια 48ωρη απεργία, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον απολυμένο συνάδελφό τους. Παράλληλα, οργανώθηκαν συγκεντρώσεις έξω από το κτίριο της ΑΓΡΑΣ. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Βόλος). Ο αγώνας έγινε πλατιά γνωστός, τόσο στον κλάδο του βιβλίου όσο και ανάμεσα στους εργαζόμενους και την κοινωνία.



Χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν κείμενα διαμαρτυρίας ή έστειλαν μηνύματα στην ΑΓΡΑ. Δεκάδες σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις εξέδωσαν ψηφίσματα και ανακοινώσεις. Η κόντρα στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο απασχόλησε τις εφημερίδες. Συγκροτήθηκε Απεργιακό Ταμείο για τη στήριξη του αγώνα στην ΑΓΡΑ. Δεκάδες εργαζόμενοι από το χώρο του βιβλίου, αλλά και από άλλους κλάδους έκαναν δική τους υπόθεση την ανάκληση της απόλυσης και δραστηριοποιήθηκαν συστηματικά για την επίτευξη του στόχου αυτού. Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς τον απολυμένο συνάδελφο και το σωματείο του εκδηλώθηκε.







Ο εργοδοτικός ετσιθελισμός δεν πέρασε! Οι εργοδότες στον κλάδο του βιβλίου πήραν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν παραιτούμαστε από την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Με τη συνδικαλιστική οργάνωση και την αλληλεγγύη μπορούμε να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας.



Ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπάρχει και για κάθε εργαζόμενο: Δεν πρέπει να δεχόμαστε τις αυθαιρεσίες των αφεντικών. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.







Ο αγώνας ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούν εργοδότες – κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ένωση περνά μέσα και από τη μάχη ενάντια στις απολύσεις. Να ανατρέψουμε τους αντεργατικούς νόμους και το Σύμφωνο Σταθερότητας. Να εμποδίσουμε με κάθε μέσο την αθλιότητα των απολύσεων. Κάθε απόλυση πρέπει να είναι και μια μάχη για το εργατικό κίνημα.







Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ, ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑΡΑΧΗ



……………………………………………………………………………………………………………………………………….…………………………….………………………………



Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση



για ΕΣΕ Αθήνας:
 ese_union@yahoo.gr
 http://ese-union.wikidot.com/
 Τηλέφωνο: 6941507846

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου