Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΟΛΟΣ ΚΟΥΡΙΕΡ

Ο συνάδελφος Γιώργος Σ. δούλευε για τρεις μήνες στην AIOLOS COURIER, και απολύθηκε μετά τη συμμετοχή του στην απεργία στις 10/2. Την απεργία καλούσαν, τόσο ΣΒΕΟΔ), όσο το ΠΑΜΕ η ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία. Όμως ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή.


Την Τρίτη 9/2 ενημέρωσε το αφεντικό της επιχείρησης Ν. Μουλντή ότι σκοπεύει να απεργήσει. Ο εργοδότης, του πρότεινε να έρθει για δουλειά και παράλληλα «να κάνει την υποχρέωση του πηγαίνοντας 2-3 ώρες στην πορεία», κάτι που φυσικά αρνήθηκε.

Την Πέμπτη 11/2 που πήγε κανονικά στη δουλειά του, στο τέλος της βάρδιας ο κ. Μουλντής του ανακοίνωσε την επικείμενη απόλυση του, για την Παρασκευή 19/2.

Την Τρίτη 16/2, ο συνάδελφος, πήγε στην επιθεώρηση εργασίας και κατήγγειλε την απειλή για εκδικητική απόλυση λόγω της συμμετοχής μου στην απεργία. Στο σχόλασμα τον απέλυσε και του είπε να περάσει αύριο να πάρει ότι δικαιούται.

Την Τετάρτη 17/2 μέλη του σωματείου και ο απολυμένος πήγαμε να πάρουμε τα χρήματα που του αναλογούσαν και να συναντήσουμε τον εργοδότη μήπως και καταφέρουν να του αλλάξουμε γνώμη. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη, επιπροσθέτως ο συνάδελφος Γιώργος απειλήθηκε να μένει ένα χιλιόμετρο μακριά από την επιχείρηση του!!!

Την Πέμπτη 18/2 τελικά πήρε τα χρήματα του, μειωμένα όμως, μιας και πήρε αποζημίωση εργατοτεχνίτη και όχι υπαλλήλου.

Την Τετάρτη 24/2 πραγματοποιήσαμε αποκλεισμό στην εταιρεία με κύριο αίτημα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Ο αποκλεισμός πήγε καλά και οι συνάδελφοι του Γιώργου, ως επί το πλείστον, αντιμετώπισαν θετικά την κίνηση, ενώ ο εργοδότης είχε χάσει την ψυχραιμία του, μιας και είχε συνηθίσει οι αυθαιρεσίες του να μένουν αναπάντητες και η εξουσία του να μην αμφισβητείτε.

Στις 3/3 στο ραντεβού του συνάδελφου στην επιθεώρηση εργασίας με τον εργοδότη, πληροφορηθήκαμε μέσω υπομνήματος του Μουλντή ότι έχει κάνει μήνυση στο σωματείο για τον αποκλεισμό και στο Γιώργο για παρακίνηση σε φθορές.

Στις 11/3, μετά από αυτά τα γεγονότα, συγκεντρωθήκαμε για αποκλεισμό της εταιρείας, μαζί με αλληλέγγυους/ες. Όταν φθάσαμε εκεί ο Μουλντής είχε προσλάβει τρεις τουλάχιστον μπράβους (τόσους είδαμε κάτω στην είσοδο) για να εμποδίσουν τον αποκλεισμό. Μαζί τους είχαν παραταχθεί και 3 τσιράκια- ρουφιάνοι (όπως απέδειξε αυτή η κίνηση τους) συνάδελφοι του Γιώργου. Η αστυνομία ήρθε με περισσότερες δυνάμεις, από τη προηγούμενη φορά, έπειτα από κάλεσμα του AIOLOS COURIER και στάθηκε στο πλάι της συγκέντρωσης, χωρίς να ανακατευτεί περαιτέρω, αλλά και χωρίς να καταγράψει την παρουσία των μπράβων. Ο αποκλεισμός συνέβη επιτυχημένα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Η παρουσία των αλληλέγγυων ήταν ικανή να αποτρέψει κάθε ιδέα για επιθετική κίνηση από πλευράς του εργοδότη. Ενώ ο ίδιος έχασε για άλλη μια φορά την ψυχραιμία του και επιστρατέυοντας όλη την αλλαζονεία που συνηθίζουν να έχουν τ’ αφεντικά άρχισε να εκτοξεύει απειλές ότι θα μας κλείσει το σωματείο Αφού είδε η AIOLOS COURIER ότι η τρομοκρατία δεν πιάνει τόπο και δεν φεύγουμε, άρχισε να πετάει από ύψος σχεδόν 10 μέτρα στο πλάι του κτηρίου της εταιρείας φακέλους με αποστολές στους εργαζόμενους, δίνοντας τους εντολές από τα κινητά τηλέφωνα. Τελικά αποχωρήσαμε την ώρα που είχαμε προαποφασίσει για να παραβρεθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση.Οι μηνύσεις δεν μας σταματούν

Η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει

Οι αγώνες μας δυναμώνουν

Αλληλεγγύη- Αυτοοργάνωση- Αντίσταση

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΙΚΥΚΛΟΥFAX AIOLOS COURIER: 210-5220229

ΤΗΛ.AIOLOS COURIER: 210-5220039

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου