Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Απαράδεχτη Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας για τους Ιατρικούς Επισκέπτες!


"Με μια απαράδεκτη επιστολή ο νεόκοπος Γενικός Γραμματέας Υγείας κος Πολύζος, εξέδωσε στις 22/2/2010 επιστολή προς όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων στην οποία ορίζει ότι η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών στα Νοσοκομεία θα επιτρέπετε μόνο ανά 15ημερο σε συγκεκριμένες ώρες (όλοι μαζί) στο Αμφιθέατρο των Νοσοκομείων!




Το σκεπτικό της επιστολής, βασίζεται στο ότι με το σημερινό καθεστώς οι γιατροί οδηγούνται σε κατευθυνόμενη συνταγογράφιση και δεν εξασφαλίζεται ...

η εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων.



Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους εμπνευστές αυτού της κατάπτυστης επιστολής



-Έχετε αναλογιστεί πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν;

Στην Ιατρική ενημέρωση εργάζονται πάνω από 6.000 άνθρωποι η πλειοψηφία των οποίων είναι οικογενειάρχες και άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Οι εταιρίες με αυτό τον τρόπο δε θα χρειάζονται ούτε τους μισούς για να καλύπτουν με επισκέψεις τους Ιατρούς.



-Έχετε αναλογιστεί τα έσοδα που θα χαθούν για το κράτος ;

Εν μέσω μιας τόσο κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας που οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών οδήγησαν τη χώρα, το ΙΚΑ αλλά και το Επικουρικό Ταμείο στο οποίο ασφαλίζονται οι περισσότεροι Ιατρικοί Επισκέπτες (ΤΕΑΥΦΕ) έχει φοβερές κρατήσεις και συνεισφέρει τα μέγιστα στον Κρατικό Κουμπαρά (με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό περίπου 20.000 Ευρώ ετησίως ανά Επισκέπτη). Που θα βρείτε τα χρήματα που θα χαθούν;



-Κυρία Ξενογιαννακοπούλου, τα πρακτικά της Βουλής είναι διαθέσιμα σε όλους, το να υποτιμάτε τόσο πολύ το επάγγελμα του Ιατρικού Επισκέπτη είναι τραγικό (Αλήθεια το δικό σας επάγγελμα του Βουλευτή, πόσο πιο αξιοπρεπές είναι;)

Παντού τα πάντα, όπως υπάρχουν αξιοπρεπέστατοι Επιστήμονες που τιμούν τον Όρκο του Ιπποκράτη, έτσι υπάρχουν και αυτοί που τον ξεφτιλίζουν. Δουλειά σας είναι να τους βρείτε και να τους καταγγείλετε. Η όποια επιρροή από τους Ιατρικούς Επισκέπτες δεν είναι αυτή που τους οδηγεί στη διαφθορά. Άλλωστε η πλειοψηφία των εταιριών πλέον λειτουργεί σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας (Αυστηρή απαγόρευση χρηματισμού, δώρων κ.α.)


Ένας απλός Ιατρικός Επισκέπτης
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ:
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_62.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου