Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ




Αθήνα 7.00μμ Πρεσβεία Ισραήλ



Θεσσαλονίκη 6.00μμ Καμάρα



Πάτρα 6.00μμ Παράρτημα



Γιάννενα 6.00μμ Εργατικό Κέντρο



Μυτιλήνη 7.00μμ Πλατεια Σαπφους



Βόλος 7.00μμ Πλατεία Ελευθερίας



Λάρισα 7.30 μμ Πλ. Ταχυδρομείου



Ξάνθη 7.00μμ Κεντρική Πλατεία



Κέρκυρα 6.00μμ Πλ. εωργακη



Xίος 7.00μμ Κεντρική πλατεία



Καρδίτσα, 8.30μμ Κεντρική Πλατεία



Αγρίνιο, 19:00 μ.μ. Πλατεία Δημοκρατίας



Αλεξανδρούπολη 6μμ στο Δημαρχείο



Κομοτηνή 7.00μμ Κεντρικη Πλατεια

Ηράκλειο 7.οομμ Πλατεία ελευθερίας



Ρέθυμνο 7:00μμ Δημαρχείο





Χανιά 7.30μμ Πλατεία Αγοράς





Σητεία Κρήτης 7:30 Κεντρική Πλατεία





Άγιος Νικόλαος 7.00μμ Πλατεία Ελ. Βενιζέλου



Ιεράπετρα, 20:00μμ Δημαρχείο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Άνανδρη επίθεση πραγματοποίησε το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό λίγο μετά τις 5.00 το πρωί της Δευτέρας στα πλοία του "στόλου της ελευθερίας" (ανάμεσά τους και δύο ελληνικά) που κατευθύνονταν προς τη Γάζα με στόχο να σπάσουν τον βάρβαρο αποκλεισμό των Παλαιστινίων.




Στα πλοία επέβαιναν εκατοντάδες ειρηνικοί διαδηλωτές από δεκάδες χώρες που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και κατασκευαστικά υλικά στους σύγχρονους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» Παλαιστίνιους. Οι ισραηλινοί επιτέθηκαν με πραγματικά πυρά από ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη και στη συνέχεια κατέλαβαν τα πλοία. Πληροφορίες αναφέρουν 10 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες από την επίθεση. Όλοι οι επιβάτες και τα πληρώματα είναι υπό κράτηση. Καταλήφθηκαν και τα πλοία της ελληνικής αποστολής "Ελεύθερη Μεσόγειος" και η "Σφενδόνη".



Η πολιτική του Απαρτχάιντ, των Τειχών της Ντροπής, των εποικισμών, βρίσκει την προέκτασή της στον αποκλεισμό των πολιτών της Γάζας στη μεγαλύτερη φυλακή που γνώρισε η ανθρωπότητα.



Σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια το Κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ απαντά με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει, τη γλώσσα του πολέμου, και αποκαλύπτει την κτηνωδία που διέπει το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο αυτής της χώρας.



Οι Έλληνες εργαζόμενοι καταγγέλλουμε την βάρβαρη και φασιστική επίθεση του ισραηλινού κράτους. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Η αλληλεγγύη των λαών της Μεσογείου απέναντι στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερο κράτος θα νικήσει. Με αγανάκτηση και οργή διαδηλώνουμε σήμερα ενάντια στo νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ισραηλινών που με την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Καλούμε τους εργαζόμενους σε έκτακτη κινητοποίηση – απάντηση στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και πορεία στη Βουλή



Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την πολιτική στήριξη της αποστολής και την απαίτηση για απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ της ΟΕΝΓΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του ΣΙΜΟΥ ΣΕΪΣΙΔΗ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος καταδικάζει το όργιο


παραβίασης κάθε δεοντολογίας, ιατρικής και δικονομικής που λαμβάνει χώρα κατά

τη νοσηλεία του Σίμου Σεϊσίδη σε ειδικό θάλαμο του ΚΑΤ.

Είναι αδιανόητο να παρέχεται νοσηλεία στον κρατούμενο Σεϊσίδη υπό τα συνεχή βλέμματα αστυνομικών φρουρών και θεράποντες γιατροί και νοσηλευτές να εξαναγκάζονται σε ωμή παραβίαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Είναι επίσης αδιανόητα και προσβλητικά για τον πολιτισμό μας τα όσα καταγγέλλονται - ότι αστυνομικοί φρουροί φωτογραφίζουν τον κρατούμενο την ώρα που του γίνονται αλλαγές και καθαρισμοί περιττωμάτων, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύουν την νοσηλεία του από αποκλειστική νοσηλεύτρια επιλογής του νοσοκομείου.



Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους Υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και «Προστασίας του Πολίτη»

να διασφαλίσουν τα αυτονόητα δικαιώματα του εν λόγω κρατούμενου, που πρέπει

να γίνονται σεβαστά ανεξάρτητα από την όποια αξιόποινη πράξη του αποδίδεται,

κάτι που φυσικά πρέπει να ισχύει απέναντι σε όλους τους κρατούμενους

νοσηλευόμενους ή μη.



Η ΟΕΝΓΕ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Κώδικας

Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας που κυρώθηκε μάλιστα με νόμο του Ελληνικού

Κράτους, ο Όρκος του Ιπποκράτη και η Τιμή κι η Αξιοπρέπεια γιατρού και ασθενούς

είναι πάνω από οποιαδήποτε διοικητική ή αστυνομική εντολή.



Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους θεράποντες γιατρούς να απαιτήσουν από τις αστυνομικές δυνάμεις την απόλυτη τήρηση της ιατρικής δεοντολογίας και σε καμιά περίπτωση να μη συνεργαστούν στην παραβίασή της, αλλά να καταγγέλλουν άμεσα κάθε απόπειρα τέτοιας παραβίασης.



Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Νέα εργοδοτική δολοφονία σημειώθηκε την Παρασκευή σε βουστασιο στην Αγιά Λάρισας

Νέα εργοδοτικη δολοφονία  σημειώθηκε την Παρασκευή 28 Μάη στην Αγιά Λάρισας σε κτηνοτροφική μονάδα με θύμα έναν 39χρονο εργαζόμενο. Πρόκειται για τον 6ο νεκρό εργαζόμενο μέσα στο μήνα Μάη και τον 25ο από τις αρχές του χρόνου, Ο Constantin Sosea, Ρουμάνος εργαζόμενος σε βουστάσιο στο χωριό Δήμητρα Αγιάς, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του, όταν ο εργοδότης έθεσε σε κίνηση φορτηγό με ρυμουλκό, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να βρεθεί κάτω από τη ρόδα του οχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ο εργαζόμενος στην προσπάθειά του να ξεμπλοκάρει τις ρόδες, το ρυμουλκούμενο όχημα κύλησε και τον εγκλώβισε. Υπηρεσιακοί παράγοντες της Επιθεώρησης Εργασίας Κεντρικής Ελλάδος προσήλθαν στον τόπο του «ατυχήματος», ενώ αναμένεται εξέταση αίματος για διενέργεια αλκοτέστ του οδηγού.

Γιά άλλη μια φορά αποδειυκνύεται και διατρανωνεται με τον πλεο τραγικο ότι στους τόπους δουλειάς δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις προβλεπόμενες από την ελλιπή νομοθεσία συνθήκες υγείας και ασφάλειας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “BANQUET” ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τα πραγματικά γεγονότα




Στις 5 Απρίλη η εργοδοσία του Banquet ανακοίνωσε στο συνάδελφο Βαγγέλη Κιτσώνη ότι έπρεπε να επιστρέψει το ένα από τα δύο πουκάμισα της εργασίας του, ενώ ταυτόχρονα δεν του είπε για το αν και πότε θα ξαναδούλευε. Σε ερώτηση του συναδέλφου αν συμβαίνει κάτι, η εργοδοσία απαξίωσε ακόμη και να του απαντήσει. Και αυτό συνεχιζόταν για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Αυτή η έμμεση απόλυση ήταν η «ποινή» για το «μεγάλο αμάρτημα» που διέπραξε ο συνάδελφος Κιτσώνης να ζητήσει την καταβολή του δώρου Πάσχα και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων του. Να σημειώσουμε ότι ο συνάδελφος ήταν εντελώς ανασφάλιστος, αφού δεν του είχε γίνει πρόσληψη, παρ’ όλο που δούλευε ήδη από τον Οκτώβρη του 2009 και απασχολούνταν άλλες φορές 5 ημέρες την εβδομάδα και άλλες 6, άλλες φορές 8 ώρες την ημέρα και άλλες 12 ώρες την ημέρα.



Στο εστιατόριο Banquet η εργοδοσία δεν τηρούσε την εργατική νομοθεσία:



α) Διατηρούσε πολλούς εργαζόμενους ανασφάλιστους, σε καθεστώς «μαύρης» εργασίας. Όσους τελικά ασφάλιζε μετά από μήνες, δεν τους κολλούσε τα κανονικά ένσημα. Εργαζόμενοι με πλήρες ωράριο κολλούσαν 17 ή και λιγότερα ένσημα, πολλοί μετανάστες και έλληνες εργαζόμενοι ήταν και παραμένουν εντελώς ανασφάλιστοι. Η εργοδοσία δεν έδινε τα κανονικά ρεπό με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πάντοτε και 6η μέρα, δίχως να την πληρώνονται με την κανονική προσαύξηση.



β) Δεν κατέβαλε τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματα αδείας ή έδινε μόνο μέρος αυτών σε ορισμένους «τυχερούς». Ο Κιτσώνης απολύθηκε γιατί ζήτησε να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα. Πολλοί εργαζόμενοι ρωτούσαν τους εργοδότες πότε θα πληρωθούν για να πάρουν απαντήσεις όπως «βαριέμαι τώρα»(!!!). Και συνήθως οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να υπογράψουν ότι έλαβαν περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι στην πραγματικότητα!!!



γ) Δεν κατέβαλε τις προσαυξήσεις για αργίες, νυχτερινά, Κυριακές, υπερωριακή εργασία, και εργασία κατά τη διάρκεια των ρεπό. Το κατάστημα ήταν κλειστό φέτος μόνο την Πρωτοχρονιά. Αν και το ωράριο τελειώνει στις 2πμ, το κατάστημα παρέμενε συχνά ανοιχτό ως τις 4 το πρωί δίχως να καταβάλλονται υπερωρίες. Μόνο στο μαγειρείο δινόταν υπερωρία, και αυτή μόνο η μία από τις δύο ώρες. Οι άδειες ήταν άνευ αποδοχών.



δ) Αργούσε πάντα να καταβάλει τα δεδουλευμένα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να δανείζονται για να μπορούν να ζήσουν.



ε) Δεν πλήρωνε κανονικά τους μισθούς με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας του επισιτισμού και ανάλογα με τη θέση εργασίας του κάθε εργαζόμενου.



στ) Ενώ ήταν υποχρεωμένος από τη συλλογική σύμβαση εργασίας του επισιτισμού να προσφέρει φαγητό στους εργαζόμενους, αρνούνταν να το παρέχει σταθερά και μάλιστα έβριζε όποιον εργαζόμενο τσιμπολογούσε κανένα κομμάτι ψωμί προσπαθώντας να ξεγελάσει την πείνα του. Οι μάγειρες είχαν εντολές να ετοιμάζουν γεύματα (πίτσες, ψωμί, τυρί) για τους εργαζόμενους μόνο κατά το κλείσιμο του καταστήματος και μόνο αν δεν είχαν φόρτο εργασίας! Εργαζόμενοι που δούλευαν από τις 14:00 ως τις 04:00 το πρωί έτρωγαν στις 9 το βράδυ ατομικά για δέκα λεπτά, κι αυτό αν προλάβαιναν.



ζ) Επέβαλε πρόστιμα στους εργαζόμενους αν καθυστερούσαν ένα λεπτό να προσέλθουν στην εργασία τους ή αν κάτι κατά τη γνώμη του δεν έκαναν σωστά. Έχουν επιβληθεί ορισμένες φορές ακόμη και πρόστιμα 20 ευρώ σε συναδέλφους που αργούσαν να πάνε στην εργασία τους δέκα λεπτά, ακόμη και αν η εργασία τους ήταν 4ωρη με αμοιβή 15 ευρώ!!!



η) Και το πιο εξωφρενικό, κρατούσε για τον εαυτό του τα φιλοδωρήματα που έδιναν οι πελάτες για τους εργαζόμενους. Τα φιλοδωρήματα υπολογίζονται από τους εργαζόμενους σε 400 ευρώ κατά μέσο όρο ημερησίως. Απ’ αυτά, ούτε τα μισά δεν επέστρεφαν στους εργαζόμενους, μια που τη διαχείρισή τους την είχε ο ίδιος ο εργοδότης!



Αυτός ο «αγγελικός» εργοδότης προτιμούσε να καπνίζει πανάκριβα πούρα παρά να δώσει ένα ευρώ από τα νόμιμα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Προτιμούσε να απολύει τους εργαζόμενους όταν έδειχναν έστω και την παραμικρή δυσφορία για την αδικία και την ταπείνωση που δέχονταν. Με άλλα λόγια, ο συγκεκριμένος εργοδότης ήταν η προσωποποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εφάρμοζε ήδη αυτά που η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν να εφαρμόσουν σε όλους τους εργαζόμενους.



Ο συνάδελφος Κιτσώνης προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΙΚΑ για όλα τα παραπάνω. Ταυτόχρονα, σαν Επιτροπή Αλληλεγγύης αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε 4ωρη διαμαρτυρία έξω από το εστιατόριο στις 22 Απρίλη, ενώ την επομένη κατέληξε στο εστιατόριο το πανεργατικό συλλαλητήριο που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επίσημη είσοδο της χώρας στην επιτήρηση του ΔΝΤ. Εκείνη την ημέρα ο εργοδότης δεσμεύτηκε με συμφωνητικό να τηρεί την εργατική νομοθεσία, να επαναφέρει στην εργασία του τον απολυμένο Β. Κιτσώνη, να ασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους από την ημέρα που τους απασχολεί, να καταβάλει τα δεδουλευμένα κ.α.



Έπειτα απ’ αυτές τις εξελίξεις, άλλοι επτά εργαζόμενοι προχώρησαν σε αντίστοιχες καταγγελίες στο ΙΚΑ και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Όμως η εργοδοσία αθέτησε τη συμφωνία και δεν τήρησε καμία από τις δεσμεύσεις της. Σε συνάντηση με τον απολυμένο συνάδελφο και εκπροσώπους από το Σωματείο Επισιτισμού και το Εργατικό Κέντρο Θεσ/νικης, η εργοδοσία αρνήθηκε να επαναφέρει στην εργασία του τον Β. Κιτσώνη, ενώ έδωσε αόριστες υποσχέσεις για τα χρωστούμενα. Ακόμη χειρότερα, η εργοδοσία έστειλε εξώδικο στον συνάδελφο στο οποίο του ανήγγειλε την απόλυσή του και ισχυρίστηκε πως τον είχε πάρει στην δουλειά για λόγους φιλανθρωπίας(!!!) και άλλα πολλά ψέματα και αστειότητες, όπως ότι ο συνάδελφος τούς «παρακάλεσε» να είναι ανασφάλιστος και με μερική απασχόληση! Παράλληλα στο εξώδικο κορόιδευε τις κινητοποιήσεις των σωματείων και των εργαζομένων.



Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, η διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, έπειτα από πίεση της Επιτροπής Αλληλεγγύης, πέρασε έξω από το κατάστημα, όπου φωνάχτηκαν συνθήματα υπέρ των εργαζομένων. Όμως η εργοδοσία κράτησε την ίδια στάση και στη συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας στις 4 Μάη.



Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι που είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες, απείργησαν στις 5 Μάη στη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και συμμετείχαν με πανό στη πανεργατική διαδήλωση της Θεσ/νικης. Από την άλλη, σαν Επιτροπή Αλληλεγγύης ξεκινήσαμε καθημερινές 4ωρες διαμαρτυρίες έξω από το κατάστημα στις 7 Μάη. Στις διαμαρτυρίες συμμετείχαν δεκάδες αλληλέγγυοι εργαζόμενοι, μέλη σωματείων, φοιτητές και μαθητές. Όσοι περνούσαν έξω από το μαγαζί καθώς και γείτονες εκδήλωναν το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή τους δίνοντας οικονομική ενίσχυση και υπογράφοντας το ψήφισμα αλληλεγγύης — έχουν συλλεγεί εκατοντάδες υπογραφές από τους περαστικούς καθώς και δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από εργατικά σωματεία.



Παρόλα αυτά η εργοδοσία όχι μόνο δεν άλλαξε στάση, αλλά με τη συμπαράσταση πολλών άλλων εργοδοτών αποφάσισε το Σάββατο 15 Μάη να κάνει πράξη τον ύστατο εκβιασμό, δηλαδή να κλείσει το εστιατόριο. Την προηγούμενη μέρα είχε καλέσει τους εργαζόμενους και τους είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να κλείσει το κατάστημα, εκτός αν οι εργαζόμενοι (και αυτοί που είχαν κάνει καταγγελία) έβγαιναν έξω και διαμαρτύρονταν για την διαμαρτυρία της Επιτροπής Αλληλεγγύης!!! Πράγματι, το Σάββατο η εργοδοσία (οι τέσσερεις μέτοχοι της επιχείρησης, οι προϊστάμενοι-υπεύθυνοι, οι συγγενείς τους καθώς και δυο-τρεις άλλοι εργοδότες) εξανάγκασε κάποιους εργαζόμενους, με ψυχολογική και σωματική βία αλλά και βρισιές-απειλές, να βγουν έξω από το κατάστημα για να «διαμαρτυρηθούν».



Μετά το κλείσιμο του καταστήματος με ευθύνη του εργοδότη, σαν Επιτροπή Αλληλεγγύης δεν σταματήσαμε ούτε για μια ημέρα τις κινητοποιήσεις μας με καθημερινές διαδηλώσεις στη γύρω περιοχή. Την Τρίτη 18 Μάη μια συμμορία από τσιράκια και μπράβους του εργοδότη έβρισαν, απείλησαν, όρμησαν με δολοφονικές διαθέσεις και ξυλοκόπησαν έναν συνάδελφο και δύο συναγωνίστριες της Επιτροπής Αλληλεγγύης που προπαγάνδιζαν τη συναυλία της Πέμπτης 20 Μάη για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στο Banquet.



Με το κλείσιμο του εστιατορίου και τη δολοφονική επίθεση στους συναγωνιστές, η εργοδοσία στο Banquet, έχοντας και την ολόθερμη υποστήριξη των υπόλοιπων μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου, θέλει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους εργαζόμενους ότι από τώρα και στο εξής ή θα δουλεύουν με μισθούς-φιλοδωρήματα και χωρίς εργασιακές σχέσεις και ασφάλιση ή θα πετάγονται στην πείνα και στην εξαθλίωση της ανεργίας.





Η μάχη στο Banquet έχει καθοριστική σημασία:



α) Ο χώρος του επισιτισμού-τουρισμού είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αν όχι ο μεγαλύτερος, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο τμήμα της εργατικής τάξης και επιπλέον στην συντριπτική πλειοψηφία του αποτελείται από νέους εργαζόμενους. Οι συνθήκες εργασίας είναι οι χειρότερες που υπάρχουν: Οι μισθοί είναι από 300-900 ευρώ, συνήθως δεν υπάρχουν ωράρια, δεν πληρώνονται υπερωρίες, νυχτερινά, Κυριακές, αργίες και οι 4 στους 5 είναι ανασφάλιστοι. Δεν πληρώνονται ή πληρώνεται ένα τμήμα από δώρο Χριστουγέννων/Πάσχα και σχεδόν ποτέ δεν δίνεται άδεια και πολύ περισσότερο επίδομα αδείας. Με άλλα λόγια δεν τηρείται σχεδόν τίποτα από την εργατική νομοθεσία.



β) Οι εργοδότες σ’ αυτόν τον κλάδο είναι από τους πιο αλαζονικούς, εκμεταλλευτές, απάνθρωπους, πραγματικοί «καρχαρίες» που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δημιουργούν τεράστιες περιουσίες θεωρώντας τους εργαζόμενους σκουπίδια ή δούλους και ταπεινώνοντάς τους συνεχώς.



γ) Σήμερα, με την κυριαρχία του ΔΝΤ στη χώρα, η κυβέρνηση και οι εργοδότες απαιτούν οι εργαζόμενοι να χάσουν το 50% των αποδοχών τους (ήδη, με τα μέχρι τώρα μέτρα, έχουν μειωθεί κατά τρεις μισθούς), το ωράριο, την άδεια, τις συλλογικές συμβάσεις. Να μην δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επίδομα ανεργίας, σύνταξη. Η ανεργία εκτοξεύεται και θα συνεχίσει να αυξάνει διαρκώς, πετώντας οικογένειες στο δρόμο και φέρνοντας πείνα, αποκτήνωση, πραγματική καταδίκη. Και αυτή η κατάσταση δεν θα τελειώσει ποτέ, αλλά συνεχώς θα χειροτερεύει.



δ) Η Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι εργαζόμενοι στο Banquet αποφασίσαμε πως από εδώ και στο εξής δεν θα αφήσουμε κανέναν εργοδότη να μας αφαιρεί μία-μία όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας, από μισθολογικά μέχρι ασφαλιστικά και συνδικαλιστικές ελευθερίες και επιπλέον να μας ταπεινώνει. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να χάσουμε άλλο από τους μισθούς μας, δεν μπορούμε να δουλεύουμε άλλο ελαστικά, δεν μπορούμε να μην έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν μπορεί να δουλεύουμε μια ζωή χωρίς σύνταξη. Γι’ αυτό έχουμε αποφασίσει να μην πάμε ούτε εκατοστό πίσω. Εξάλλου, δεν έχουν και άλλα περιθώρια για να υποχωρήσουμε. Στο Banquet και στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού, το ΔΝΤ υπήρχε ήδη. Με τον καταιγισμό των νέων μέτρων, οι μισθοί πλέον στον χώρο του επισιτισμού θα ξεπέσουν σε 150-500 ευρώ και η απόλυση θα σημαίνει κυριολεκτικά τον θάνατο του εργαζόμενου.



ε) Τόσο οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο όσο και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, γνωρίζουμε πολύ καλά τι θέλουν να μας κάνουν. Γνωρίζουμε δηλαδή ότι αυτό το παρόν είναι κοινό για όλους μας, αν τους αφήσουμε. Η υπόθεση του Banquet, είναι υπόθεση όλων μας. Ο εργοδότης του Banquet είναι ο εργοδότης όλων μας. Οι εργαζόμενοι στο Banquet είναι όλοι εμείς. Γι’ αυτό, πέρα από τους εργαζόμενους στο Banquet, δημιουργήθηκε και η Επιτροπή Αλληλεγγύης από εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές, σωματεία, νέους, άνεργους, υποαπασχολούμενους και από τώρα και στο εξής έτσι πρέπει να οργανωνόμαστε για να απαντάμε στον κάθε έναν εργοδότη.



Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται όλοι να συμμετέχουμε ενεργητικά και αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων στο Banquet για να ξανανοίξει το εστιατόριο, να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία και να επανέλθει στην εργασία του ο συνάδελφος.



Η Επιτροπή Αλληλεγγύης αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα και καλεί σε νέα συγκέντρωση, την Τρίτη 25 Μάη, στις 8μμ, στην διασταύρωση των οδών Δημ. Γούναρη με Παύλου Μελά.





ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ BANQUET ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΙΤΣΩΝΗ

ΛΑΡΚΟ συνέχεια…


Η ΛΑΡΚΟ συνεχίζει ακάθεκτη να ζητεί και να παίρνει νέες εκτάσεις για τις εξορυκτικές της δραστηριότητες, να αποθέτει μετάλλευμα στον ευβοϊκό και ταυτόχρονα, διάφορα, δημοσιεύματα να την εμφανίζουν προβληματική που οδεύει προς την ιδιωτικοποίηση. Τελευταία, τοπικός περιβαλλοντικός σύλλογος συναίνεσε ώστε να παραχωρηθεί έκταση για συνέχιση της εξόρυξης σιδερονικελίου. Το αντάλλαγμα; Μερικά άτομα του χωριού να πιάσουν δουλειά στη ΛΑΡΚΟ…Αυτή είναι μια πάγια και πετυχημένη αρχή της ΛΑΡΚΟ, ώστε να διαμορφώνει τα τοπικά της στηρίγματα παράλληλα με την πριμοδότηση «δικών» της πολιτικών παραγόντων(δήμαρχοι, σύμβουλοι κλπ). Είναι αυτοί οι «άρχοντες», που απειλούν οποιονδήποτε καταφέρετε κατά της ΛΑΡΚΟ και των αποφάσεων της δημοτικής αρχής, ότι θα καταγγελθεί και διωχθεί ποινικά. Και από την άλλη πλευρά οι κομματικοί συνδικαλιστές να συνεχίζουν το έργο τους. Ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου μετά από κάποιο εργατικό «ατύχημα» και ταυτόχρονα τραμπουκισμοί και απειλητικές ανακοινώσεις σε όποιον δρα κοινωνικά και όχι συντεχνιακά. Ας μην ξεχνάμε την αλήστου μνήμης ανακοίνωση τους πριν δυο χρόνια: «Σ’ ότι μας αφορά είμαστε ανοιχτοί στον όποιο διάλογο που θα έχει την προϋπόθεση της συνύπαρξης με σκληρούς όρους, όμως ξεκαθαρίζουμε σ’ όλους τους “άλλους” ότι χαρακτηρίζονται εχθροί μας με ότι αυτό συνεπάγεται, είμαστε αποφασισμένοι και να συγκρουστούμε και να χτυπήσουμε αλύπητα όποιον επιχειρήσει να παίξει με το μεροκάματό μας. Δεν προειδοποιούμε, απειλούμε και βάλτε το καλά στο μυαλό μας. Αρκετά παίξατε. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί καμιά θέση εργασίας. Γιατί καλώς ή κακώς ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση έχουν οι “χορτάτοι”. Οι πεινασμένοι καίνε δάση για να πουλήσουν ξύλα, ρίχνουν δυναμίτη στη θάλασσα για να φάνε ψάρια, καίνε λάδια καμένα για να ζεσταθούν. Σίγουρα πιστεύουμε ότι όσοι σκέπτονται υγιώς δεν θα ήθελαν τέτοιες καταστάσεις. Κάτι που για μας έχει αξία. Ανταλλάσσουμε κύριοι το μεροκάματό μας στη ΛΑΡΚΟ με μια θέση στο δημόσιο.»






Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας

http://anarchypress.wordpress.com/2010/05/27

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ανοικτή συνέλευση ομάδας μεταφράσεων

Ανοικτή συνέλευση ομάδας μεταφράσεων


και ανταλλαγής ειδήσεων και πληροφοριών με τον

αναρχικό / αντιεξουσιαστικό /ελευθεριακό χώρο

του εξωτερικού.





Τετάρτη 26 Μαΐου, 18:00

Πολυτεχνείο, Κτίριο Γκίνη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 25/5/2010


Ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις έχει συμβάλει αποφασιστικά στη συσπείρωση των εργαζομένων εκφράζοντας τις ανάγκες τους και την απαίτηση ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική. Βρήκε απήχηση σε πρωτοπόρα τμήματα της εργατικής αντίστασης και έδωσε διέξοδο στις αγωνιστικές διαθέσεις μεγάλων κομματιών εργαζομένων.






Ως Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θέλουμε να συμβάλουμε στην αναγκαία ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, στην κλιμάκωση των αγώνων και στην προβολή των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων.



Η συνέλευση στις 25/5 συζήτησε σʼ αυτή τη κατεύθυνση απευθύνοντας αγωνιστικό ταξικό κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης. Συμμετείχαν με αποφάσεις οι διδασκαλικοί σύλλογοι Αʼ,Βʼ,Ζʼ,Λαγκαδά, οι Γʼ,Δʼ,Εʼ ΕΛΜΕ, τα σωματεία εργαζομένων ιματισμού, βιβλίου-χάρτου, νοσοκομείου Αγίου Παύλου ενώ αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει και η ΕΝΙΘ, τα σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος και της ΕΥΑΘ χωρίς όμως να συμμετέχουν σε αυτή τη συνέλευση. Συμμετείχαν ακόμα χωρίς απόφαση των σωματείων τους αγωνιστές από πολλούς εργασιακούς χώρους (μισθωτοί τεχνικοί, ιδιωτική υγεία, εφορίες κ.α.) καθώς και φοιτητές και συνταξιούχοι.



Κύριο θέμα της συνέλευσης ήταν η πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου για να υπάρξουν νικηφόροι αγώνες πέρα από την εσκεμμένη αδράνεια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που συναινούν στην κυρίαρχη πολιτική και διαλέγουν ξανά την αγωνιστική απραξία και την εκτόνωση της εργατικής αγανάκτησης και οργής. Κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτή τη κατεύθυνση (απεργιακή κλιμάκωση, διακλαδικός συντονισμός) οι οποίες θα διαμορφωθούν σε κείμενο-πρόταση προς τα πρωτοβάθμια σωματεία.





ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ Ο ΕΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ :



-Πέμπτη 27/5 στις 7μμ συλλαλητήριο στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους. Το συλλαλητήριο έχει αποφασιστεί από τον διδασκαλικό σύλλογο και το σωματείο των ΟΤΑ που καλύπτουν την περιοχή. Χαιρετισμοί θα γίνουν από τα δύο αυτά σωματεία.



-Τρίτη 1/6 στις 7μμ συλλαλητήριο με συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. Την ίδια μέρα και ώρα καλεί και το ΠΑΜΕ. Θα γίνει απεύθυνση στα σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ για κοινή συμπόρευση.



-Σάββατο 5/6 το μεσημέρι (η ώρα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες) στην πλατεία Αριστοτέλους συγκέντρωση και πορεία με κάλεσμα σε πρωτοβάθμια σωματεία της Βόρειας Ελλάδας. Σε ανάλογη κατεύθυνση έχουν ανακοινώσει ότι κινούνται ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και εργατικά κέντρα χωρίς συγκεκριμένη απόφαση ακόμα ( αυτό δεν επηρεάζει την πρόταση προς τα πρωτοβάθμια σωματεία)



-Τετάρτη 15/6 στις 7.30μμ στον κινηματογράφο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ διοργάνωση συζήτησης για την απάντηση του εργατικού κινήματος στην κρίση. Θα γίνουν προτάσεις σε πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους που το τελευταίο διάστημα αρθρογραφούν για το ζήτημα (Μαρκέτος, Παπακωνσταντίνου, Μηλιός, Καζάκης, Λαπαβίτσας) και σε αγωνιστή από το Συντονισμό των σωματείων. Οι λεπτομέρειες για την εκδήλωση(τίτλος, τελικοί ομιλητές, αφίσα) θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.



Συζητήθηκαν επίσης προτάσεις για δράσεις με προσανατολισμό συγκεκριμένα ζητήματα που θα οξυνθούν το επόμενο διάστημα (ανεργία, ιδιωτικοποιήσεις, υγεία, Καλλικράτης, κλαδικές συμβάσεις κ.α.) Οι δράσεις αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με τα σωματεία που τις αφορούν.



Κατατέθηκε πρόταση από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (25-27/6) για συμμετοχή του Συντονισμού σε αυτό και με τη διοργάνωση εκδήλωσης στα πλαίσια του. Η πρόταση έγινε δεκτή και οι λεπτομέρειες της θα συζητηθούν στην επόμενη συνέλευση.



Για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ολιγομελής ομάδα που θα διευθετήσει τις τελικές αποφάσεις των σωματείων. Η ομάδα αυτή είναι άτυπη, δεσμεύεται από τις αποφάσεις των σωματείων και τα μέλη της θα ανανεωθούν στην επόμενη συνέλευση μέχρι να καταληχθεί μια συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο λειτουργίας του Συντονισμού.

Μυτιλήνη, Πέμπτη 27 Μάιου, Ανοιχτη συζήτηση για την εργασία και τις συλλογικές αντιστάσεις

Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Επίθεση στον κόσμο της εργασίας και συλλογικές αντιστάσεις” την Πέμπτη 27 Μάιου 2010 στις 7μ.μ στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης (αμφιθέατρο) που διοργανώνεται από τη “Συνέλευση Αγώνα Μυτιλήνης”.


Η “Συνέλευση Αγώνα Μυτιλήνης” συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε και αποτελείται από άτομα και πολιτικές και εργασιακές ομάδες διαφορετικών χώρων με κύριο στόχο την κοινή δράση και την ανάπτυξη ευρύτερου διαλόγου.

Η συζήτηση αυτή αποφασίστηκε σε συνέλευση στο χώρο της συμβολικής κατάληψης που έγινε μετά την πορεία της Πέμπτης και δεν θα υπάρχουν κεντρικές εισηγήσεις. Έτσι, καλούμε όποιος θέλει και μπορεί να μεταφέρει την εμπειρία του από τον χώρο εργασίας του.

ΠΡΟΒΟΛΗ της ΤΑΙΝΙΑΣ, «Wattstax» (για το «Μαύρο Woodstoock»)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ




Κυριακή 30 Μάη



8.30 μ.μ., στα γραφεία μας (είσοδος: ελεύθερη)

«Wattstax»

του Μελ Στιούαρτ (1973)



Επτά χρόνια μετά την καταστολή της εξέγερσης της αφροαμερικανικής κοινότητας του Watts (Los Angeles), με 34 νεκρούς, διοργανώθηκε από τη δισκογραφική εταιρεία Stax η μεγαλύτερη συναυλία της μαύρης μουσικής (Αύγουστος 1972).



Στο «Μαύρο Woodstoock» συμμετείχαν κολοσσοί της soul και των blues όπως οι Isaac Hayes, Staples Singers, Bar-Kays, Rufus Thomas, Albert King κ.ά.



Έντονα πολιτικοποιημένο φιλμ με την απολαυστική συμμετοχή του αείμνηστου ακτιβιστή και κωμικού Richard Pryor!



…………………………………………………………………………………

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6, βʼ όροφος, ΕΞΑΡΧΕΙΑ

http://www.bookworker.gr/




http://www.bookworker.gr/

ΠΑΡΤΥ του Συλλόγου Υπαλλήλων- Βιβλίου -Χάρτου

ΠΑΡΤΥ για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής




Σάββατο 29 Μάη στο bar ΚΑΦΕΚΟΥΤΙ (Σόλωνος 123)



http://www.bookworker.g/
r

ΠΑΤΡΑ: ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ BANQUET -28/5

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα από τη συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά “ο εργαλειοφόρος”, μικροφωνική αληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εργάτες του εστατορίου Banquet στη Θεσσαλονίκη που το τελευταίο διάστημα βιώνουν στο πετσί τους την εργοδοτική τρομοκρατία με απολύσεις, εκβιασμούς και απειλές και αντιστέκονται στα σχέδια των αφεντικών τους μαζί με αρκετούς αλληλέγγυους που τους στηρίζουν.

Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ






*στην φωτο που ακολουθει ειναι το κειμενο το οποιο μοιραστηκε:

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δύο απολύσεις στις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ!

Μία απόλυση συναδέλφου που δούλευε στην αποθήκη των εκδόσεων έγινε  τήν Πέμπτη 27 Μαΐου

2010 με το πρόσχημα της κρίσης και το γενικότερο κλίμα περικοπών.




Η συνέχεια ήρθε σήμερα κιόλας από την εργοδοσία η οποία έδειξε την πόρτα της εξόδου σε έναν

ακόμα συνάδελφο πωλητή.

πηγη:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1176187

Εαρινή Συνάντηση Ηρακλείου καλλιεργητών χειροτεχνών Πάρκο Γεωργιαδη

Εαρινή Συνάντηση Ηρακλείου καλλιεργητών χειροτεχνών


Πάρκο Γεωργιάδη 28, 29, 30 Μαΐου 2010



Πως ξεκίνησαν όλα...



Το 2004 πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η 11η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Καλλιέργειας και Χειροτεχνίας, η οποία κάθε χρόνο ταξιδεύει σε άλλη πόλη της Ελλάδας.



Αυτό ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα διοργάνωνε μια αντίστοιχη Παγκρήτια Γιορτή. Πράγματι, η ομάδα μας γεννήθηκε γρήγορα και με ενθουσιασμό. Τον Μάιο του 2005 στο Ηράκλειο οργανώσαμε την 1η Συνάντηση. Ακολούθησε η 2η στο Ρέθυμνο, τον Οκτώβρη του ίδιου έτους. Τον Μάιο του 2006, η ομάδα πήρε νέα μορφή και πάντα με συλλογικές διαδικασίες στήθηκε η Εαρινή Συνάντηση Ηρακλείου «Εν Οίκω». Τον Ιούνιο του 2009 , πραγματοποιήθηκε ακόμα μια συνάντηση στο Ηράκλειο.



Σας καλωσορίζουμε στην «Εν Οίκω» Συνάντηση Ηρακλείου 2010 καλλιεργητών και χειροτεχνών. Παγκρήτια Συνάντηση Οίκο - καλλιεργητών-χειροτεχνών



Τι σκεφτόμαστε;



Όσοι απαρτίζουμε τη συνάντηση «Εν Οίκω» δεν είμαστε μέλη κάποιο συστημένου σωματείου. Δουλεύουμε συλλογικά και με τη σκέψη μας στραμμένη σε μια αυτοοργανωμένη κοινωνία.



Δεν υπάρχουν χορηγοί, αρχηγοί και ψηφοφορίες. Εμπνεόμαστε από τη σκέψη για οικοκαλλιέργεια. Δε χρησιμοποιούμε χημικά λιπάσματα, αναπαράγουμε παλιές μεθόδους καλλιέργειας και αντιστεκόμαστε στην επιβολή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα) σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Στηρίζουμε τις ντόπιες ποικιλίες σπόρων τόσο στο τριήμερο με πάγκο αφιερωμένο στους σπόρους, όσο και στην καθημερινή μας ζωή καλλιεργώντας τους στα χωράφια μας. Στη Συνάντηση συμμετέχουν καλλιεργητές με ή χωρίς πιστοποίηση, αρκεί

να μη μεταπωλούν προϊόντα άλλου με σκοπό το κέρδος. Δίνουμε έμφαση στην οικοχειροτεχνία χρησιμοποιώντας υλικά φιλικά σε μας τους ίδιους και το περιβάλλον. Αποφεύγουμε τα τυποποιημένα βιομηχανικά προϊόντα και υποστηρίζουμε την αξία και τη χαρά της προσωπικής δημιουργίας. Μέσα από τα σεμινάρια που πλαισιώνουν την έκθεση προτρέπουμε όποιον θέλει να μάθει με μας να δημιουργεί τα δικά του χειροτεχνήματα.



Στόχοι της Συνάντησης είναι:



Να μας γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες και με εμπιστοσύνη να προμηθεύονται άμεσα τα προϊόντα γης και χειροτεχνήματα, χωρίς την παρεμβολή μεσάζοντα.

Να ενημερώσουμε για τις δυνατότητες της οικολογικής γεωργίας ως λύση στα αδιέξοδα της συμβατικής.

Να μοιραστούμε τη μαγεία του να φτιάχνει κανείς μόνος του αντικείμενα από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Να δούμε θέατρο, να παίξουμε, να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε.





Το πρόγραμμα:



Παρασκευή 28/05/2010

17.00-18.00 Δέκα βότανα καθημερινής χρήσης, Φωτεινή Γεωργούση

18.00-19.00 Αιθέρια ελαία παρασκευή και χρήση τους, Μπάμπης Ψαρρός

19.00-20.00 Παρασκευή και χρήση Κομπούχας, Τολίδου Μαρία

20.00-21.00 Ο μύθος της Πράσινης Ανάπτυξης, Αντώνης Παπαγιαννάκης, Σπύρος Παναγιωτάκης

21.00-21.30 Ιστορία του ριζίτικου τραγουδιού, Σπύρος Παναγιωτάκης

Μουσικό Γλέντι



ΠΑΙΔΙΚΟ:

17.00-18.00 Κατασκευή κρουστών (απο γλάστρες), Μαρία Παντερή, Ηρώ Μπολώτα, Αργυρώ Χαλκιαδάκη

18.00-19.00 Μακραμέ, Λεωνίδας Ποταμιάνακης

19.00-20.00 Παραδοσιακά παραμύθια της Κρήτης. Αφήγηση - δραματοποίηση: Πελαγία Φέξη, Γιώργος Παπαιωάννου



Σάββατο 29/05/2010

11.00-12.00 Κατασκευές με δέρμα, Φιλλίπου Κώστας

12.00-13.00 Παρασκευή παραδοσιακών κεραλοιφών, Ελένα Σωμαρακάκη

13.00-14.00 Εργαστήρι Πηλοπλαστικής- Ρένα Καστανάκη

17.00-18.00 Παρουσίαση του Πελίτι για τους ντόπιους σπόρους, Παναγιώτης Σαϊνατούδης

18.00-19.00 Φύτεψε κι εσύ ένα δάσος μπορείς; Τεχνική Masanobou Fukuoka

19.00-20.00 Βιωματικό σεμινάριο με θέμα την Οργόνη, Μανώλης Ηγουμενάκης

20.00 - Καλά παραδείγματα για δύσκολους καιρούς: Προλογίζεικαι συντονίζει ο ΑXAS, συμμετέχουν οι φιλοξενούμενες ομάδες

Μουσικό Γλέντι



ΠΑΙΔΙΚΟ:

10.00-11.00 Παιχνίδια γνωριμίας, συνέντευξη από βιοκαλλιεργητές Κατερίνα Μαδή, Ηρώ Μπολώτα, Πελαγία Φέξη πάνω από 10 έτων

11.00-12.00 Κατασκευή γαντόκουκλας (από κάλτσες- σκύλος) Μαρία Παντερή

12.00-13.00 Παραδοσιακά παιχνίδια της Ελλάδας, Βίκυ Δασκαλάκη, Αργυρώ Χαλκιαδάκη

13.00-14.00 Κατασκευή Φωλιών πουλιών (από πηλό), Βικυ Δασκαλάκη

17.00-18.00 «Ένα δέντρο ζητάει αυλή» Αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού με τη συμμετοχή των παιδιών - Μαρία Παντερή, Κατερίνα Μαδή

18.00-19.00 Παιχνίδια με σπόρους, Παναγιώτης Σαϊνατούδης

19.00-20.00 Παιχνίδια δημιουργικής γραφής/κολλάζ. Κατερίνα Μαδή, Μαρία Παντερή

21.00-22.00 «Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα». Παράσταση κουκλοθέατρου Φύρδην Μίγδην



Κυριακή 30/05/2010

11.00-12.00 Κομποστοποίηση, Μπασούκος Κων/νος

12.00-13.00 Εναλλακτικοί τρόποιδόμησηςαπό φυσικά υλικά - πηλΟίκο

13.00-14.30 Κατασκευή ανεμογεννήτριας, Εργαστήρι για την αυτοδιαχείριση ενέργειας - Νέα Γουινέα

15.00-18.00 Γενική Συνέλευση

18.00-19.30 Παρασκευή φυσικού σαπουνιού, Καθαρισμός σπιτιού με φυσικά μέσα - Μαρία Σκαρλή

19.30-20.30 Κατασκευή Κοσμημάτων, ΕιρήνηΚοκκινάκη, Αγνή

Μουσικό Γλέντι



ΠΑΙΔΙΚΟ:

10.00-11.00 Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά (χελώνες, ανεμόμυλοι), Έφη Τριανταφυλλάκη, Ηρώ Μπολώτα

11.00-12.00 Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά (στάμπες, χάντρες), Αργυρώ Χαλκιαδάκη, Βίκυ Δασκαλάκη

12.00-14.00 Θεατρικό παιχνίδι, Σύλλογος Εμψυχωτών θεατρικού παιχνιδιού

17.00-18.00 Κατασκευή φιγούρας καραγκιόζη, Έφη Τριανταφυλλάκη Ηρώ Μπολώτα

18.00-19.00 Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, Αγνή Σιδέρη, Αννα Βοζικάκη

19.00-20.00 «Ταξίδι στο διάστημα» Θεατρικό δρώμενο βασισμένο στους 3 κοσμοναύτες του Ουμπέρτο Έκο - The Space Clowns





Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα λειτουργούν:

- Πάγκος με χαριστικό παζάρι, Ρούχα, Βιβλία κ.λπ. είναι καλοδεχούμενα

- Κυλικείο για τους επισκέπτες. Τα έσοδα καλύπτουν τις ανάγκες οργάνωσης της συνάντησης



Στη φετεινή Συνάντηση συμμετέχουν περίπου 80 καλλιεργητές και χειροτέχνες καθώς και οι παρακάτω συλλογικότητες:



- Ανοιχτή Συνέλευση από Χωριά Βορειοδυτικής Κρήτης (www.xwriabdk.blogspot.com)

- Ας πρασινίσουμε τη γη, Ομάδα Φίλων Περιβάλλοντος

- Critical Mass, Ηράκλειο (www.cmheraklion.blogspot.com)

- Εμείς και ο κόσμος, ΜΚΟ

- Κατάληψη Ευαγγελισμού, Ηράκλειο

- Κατάληψη ΠΙΚΠΑ, Ηράκλειο

- Κατάληψη Rosa Nera, Χανιά

- Πελίτι, Εναλλακτική κοινότητα (www.peliti.gr)

- ΠΗΛΟΙΚΟ, Χανιά (piliko.gr)

- Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας, Καστέλλι, Ηράκλειο (www.aerodromiostokastelli.blogspot.gr)

- Ροδαυγή, Πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης ατόμων με αναπηρία, Ηράκλειο

- Στέκι Μεταναστών, Χανιά

- Ο Σπόρος, Συνεταιρισμός για το Εναλλκτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο (www.sporos.gr)

- Terra Verde, Χανιά

- UNIMA - Ελλάς, Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (unimahellas.org)

- Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου  (http://www.ecocrete.gr/)


- Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη"  (http://www.ecocrete.gr/)




Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Ασιτών και την Κατάληψη Ευαγγελισμού για τη διάθεση του εξοπλισμού, τους μουσικούς που στηρίζουν την διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια, τους φίλους που βοήθησαν να στηθεί η φετινή Εαρινή Συνάντηση 2010 και όλους τους επισκέπτες που με την παρουσία τους δίνουν πνοή για την επόμενη συνάντηση.

Διαδήλωση για BANQUET στην θεσσαλονικη

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ Κ. ΜΠΕΚΙΑΡΗ! ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ!

Την ακυρότητα της απόλυσης του συνδικαλιστή Κώστα Μπεκιάρη από την εταιρεία γραφικών τεχνών ΦΩΤΟΛΙΟ & ΤΥΠΙΚΟΝ και την υποχρέωση της εταιρείας να τον επαναπροσλάβει αποφάσισε στις 12 Μαΐου το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.




Ο Κώστας Μπεκιάρης είχε απολυθεί στις 29 Μαΐου 2009 από τη συγκεκριμένη εταιρεία με την πρόφαση της μείωσης του κύκλου των εργασιών και της γενικότερης κρίσης. Όμως, πραγματική αιτία ήταν η συνδικαλιστική του δράση στον κλάδο και η παρουσία του ως μάρτυρα υπεράσπισης συναδέλφου του ο οποίος είχε απολυθεί από την εταιρεία αυτή και ο οποίος διεκδικούσε απλήρωτες υπερωρίες. Μάλιστα, η απόλυση του Κ. Μπεκιάρη έγινε μόλις δύο εβδομάδες μετά από τη δικαίωση του συναδέλφου του από το Εφετείο!



Η απόλυση του Κ. Μπεκιάρη κινητοποίησε δεκάδες εργαζόμενους, και όχι μόνο από τον κλάδο των γραφικών τεχνών, προκάλεσε την έκδοση ψηφισμάτων αλληλεγγύης από διάφορα σωματεία, ενώ συγκροτήθηκε και Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης η οποία έκανε μαζικές παρεμβάσεις τόσο στην Επιθεώρηση Εργασίας όσο και στο χώρο της επιχείρησης. Η απόφαση του Πρωτοδικείου αποτελεί μία σαφέστατη νίκη όλων αυτών των εκδηλώσεων συμπαράστασης και αλληλεγγύης, αλλά και συνολικά του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.



• Πρώτο, γιατί αυτή η έκφραση αλληλεγγύης, και η κινητοποίηση όλων αυτών των εργαζομένων αποτέλεσε το ουσιαστικό αντίβαρο στην προσπάθεια της επιχείρησης να απαξιώσει τη συνδικαλιστική δράση του Κ. Μπεκιάρη. Προσπάθεια που έφτασε μέχρι στο σημείο της ανοιχτής τρομοκρατίας των συναδέλφων του και του πειθαναγκασμού τους να υπογράψουν δηλώσεις στήριξης της εταιρείας. Μάλιστα, κάποιους από αυτούς τους ανάγκασε να καταθέσουν και ένορκες βεβαιώσεις εναντίον του, ενώ ακόμα και την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης την παρουσίασε ως «εισβολή».



• Δεύτερο, γιατί με την απόφαση αυτή αναγνωρίζεται η συνδικαλιστική δράση ενός εργαζομένου ακόμη και εάν αυτός δεν είναι εκλεγμένο μέλος στη διοίκηση σωματείου. Γιατί ο Κ. Μπεκιάρης όταν απολύθηκε δεν ήταν πια μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Λιθογράφων και δεν προστατευόταν από τις διατάξεις του νόμου 1264/82. Πράγμα το οποίο εντέχνως και με επιμονή επιδίωξε να προβάλει η πλευρά της εργοδοσίας προσπαθώντας να περιορίσει την έννοια της συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωρίζοντάς την μόνο σε εκλεγμένα μέλη σωματείων. Μάλιστα στην προσπάθειά της αυτή είχε και την αμέριστη συνδρομή του ΣΕΜΕΕ (Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος), δηλαδή της αντίστοιχης εργοδοτικής ένωσης η οποία παρουσιάστηκε ως διάδικος στο πλευρό της εργοδοσίας, πράγμα πολύ σπάνιο, αν όχι πρωτοφανές, σε αντίστοιχες δίκες.



• Τρίτο, διότι αποτελεί ένα πλήγμα, μικρό αλλά σημαντικό, στη μεθοδευμένη προσπάθεια του κεφάλαιου και της εργοδοσίας να χτυπήσει την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση. Στην εποχή της σαρωτικής επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στην εποχή που ΔΝΤ και ΕΕ απαιτούν την επιβολή κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα στη χώρα και το ντόπιο πολιτικό προσωπικό τους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) εκτελεί πειθήνια, ο συνδικαλισμός και κάθε μορφή οργάνωσης των εργατικών αντιστάσεων αποτελεί «κόκκινο πανί» για το σύστημα. Και η υπεράσπισή τους αποτελεί όρο για την ανακοπή της λαίλαπας που έχει ξεκινήσει.



• Τέταρτο, διότι προστίθεται σε μια σειρά αντίστοιχες νίκες που είχε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα το προηγούμενο διάστημα και οι οποίες δίνουν κουράγιο σε όλους τους εργαζόμενους, ανανεώνουν και δυναμώνουν την εμπιστοσύνη στη συλλογική πάλη, στο μαζικό αγώνα, στην εργατική αλληλεγγύη. Η δικαίωση της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, απολυμένης από τη φαρμακοβιομηχανία DEMO, η δικαίωση του Ορέστη Κώτσια, απολυμένου από την εταιρεία τηλεφωνίας TELEPERFORMANCE, η ανάκληση της απόλυσης του Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις Άγρα, η ανάκληση της απόλυσης της Όλγας Κολιούση από τη Wind είναι μερικές μόνο από τις πρόσφατες νίκες της αγωνιστικής υπεράσπισης της συνδικαλιστικής δράσης.



Αυτός ο δρόμος, ο δρόμος της αλληλεγγύης, ο δρόμος της αγωνιστικής ενότητας, ο δρόμος της αποφασιστικής ταξικής σύγκρουσης σε όλα τα μέτωπα, μικρά και μεγάλα, ενάντια σε όλες τις προκλήσεις είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι.



Γιατί οι προκλήσεις είναι ήδη μπροστά μας. Γιατί το κεφάλαιο δεν θα σταματήσει, αν δεν το σταματήσουμε. Γιατί καμία δικαστική απόφαση -όσο θετική κι αν είναι- δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δύναμη του μαζικού, εργατικού αγώνα.







Αθήνα, 25 Μαΐου 2010







Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥ RIO

Αλλοι 6 εργαζομενοι προστεθηκαν στον μακρυ καταλογο της ανεργιας-μετα και τις μαζικες απολυσεις και κλεισιματα φαρμακοβιομηχανιων-.Και οι6 εργαζοταν στο καζινο του ΡΙΟ.
Η διοίκηση της εταιρείας στο όνομα της απαιτούμενης λογω της κρισης  αναδιάρθρωσής της για την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της, στερησε το δικαιωμα της δουλειας σε αυτους τους 6 εργαζόμενους.Αξιζει να σημειωθει οτι η εροδοσια με καποια τερτιπια προσπαθησε  να εμφανίσει την σφαγή πιο ανθρώπινη βάζοντας υποτιθεται κοινωνικά κριτήρια(δεν είναι παντρεμένοι με παιδιά, άρα και περισσότερες υποχρεώσεις κοκ).
Οι εργαζόμενοι του καζινο θα πρεπει  να επιβάλουν με τις  αυτοδιευθυνομενς αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων μας. Η ρήξη με τη διοίκηση της επιχείρησης είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στη δουλειά, και να κοψουν την ορεξη καθε λογης αφεντικων σε ολους τους εργασιακους κλαδους για  οποιαδήποτε προσπάθεια της στο μέλλον να πράξουν το ίδιο. Αν δεν πάρουν την αυτοοργανωμενη δραση σαν  απάντηση  τωρα που πρέπει  θα ακολουθήσει ενας νέος εργασιακος μεσαιωνας για όλους μας!

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ BANQUET ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σωματείων και


Εργαζομένων στους Εργαζόμενους του Banquet

και στον Βαγγέλη Κιτσώνη, καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία,

τα σωματεία, τους φορείς της πόλης σε κλιμάκωση του αγώνα μας, με νέα

διαμαρτυρία έξω από κατάστημα του επισιτισμού την Τρίτη 25-5-10, με συγκέντρωση

στις 8μμ, Δημητρίου Γούναρη με Μητροπόλεως.







Η εργοδοσία του ρεστοράν Banquet, αφού αρνήθηκε να

τηρήσει όσα υπέγραψε στις 23 Απρίλη (ότι θα επαναφέρει στην εργασία του τον

απολυμένο συνάδελφο που διεκδικούσε την καταβολή του δώρου Πάσχα, Β. Κιτσώνη,

και ότι θα τηρεί την εργατική νομοθεσία στο εστιατόριο) έκλεισε εκβιαστικά το

κατάστημα στις 15 Μάη, δίχως να πληρώνει στους εργαζόμενους. Σαν να μην έφτανε

αυτό, η εργοδοσία έστειλε στις 18 Μάη τσιράκια και μπράβους να επιτεθούν σε

μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, χτυπώντας τους, βρίζοντάς τους και απειλώντας

τους ακόμη και με τη ζωή τους. Συνεχίζει να μην καταβάλλει τους κανονικούς

μισθούς, τα επιδόματα, τα κανονικά δώρα, τις κανονικές προσαυξήσεις, την

κανονική ασφάλιση στους εργαζόμενους.







Παρά την επίθεση της εργοδοσίας, η Επιτροπής

Αλληλεγγύης είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα.







Ο αγώνας των εργαζομένων στο ρεστοράν Banquet είναι υπόθεση όλων

των εργαζομένων και της νεολαίας της πόλης της Θεσσαλονίκης. Είναι αγώνας για

να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, είναι αγώνας για να

σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία, που απολύει τους εργαζόμενους που

διεκδικούν τα δικαιώματά τους, είναι αγώνας για να σταματήσει ο εκβιασμός του

κλεισίματος του μαγαζιού, με τον οποίο η εργοδοσία πετά εργαζόμενους και

οικογένειες στο δρόμο.







Ο αγώνας αυτός είναι καθοριστικός για όλους

τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ειδικά σʼ αυτήν την εποχή που η ανεργία

εκτοξεύεται με την οικονομική κρίση, και το ΔΝΤ διατάζει τον εξευτελισμό των

μισθών μας, την κατάργηση της ασφάλισής μας, την κατάργηση των συλλογικών

συμβάσεων εργασίας.







Επιτροπή Αλληλεγγύης Σωματείων και Εργαζομένων


στους Εργαζόμενους του Banquet


και στον Βαγγέλη Κιτσώνη

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Κομμένες και οι διαδηλώσεις:Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καταγγέλλει την εντελώς αναίτια προσαγωγή μέλους του λίγο πριν ξεκινήσει η απεργιακή πορεία της 20ης Μαΐου.

Η συνάδελφος βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Αβέρωφ, όπου σκόπευε να αφήσει το μηχανάκι της πριν έρθει στη συγκέντρωση, όταν τη σταμάτησε απόσπασμα της ομάδας Δ με σκοπό να την προσαγάγει. Μετά από άμεση τηλεφωνική ενημέρωση, στο σημείο σπεύσαμε συνάδελφοι από το μπλοκ του Συλλόγου, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΔΣ, και δηλώσαμε την ιδιότητα της συναδέλφου ως μέλους του Συλλόγου. Ωστόσο, οι πάνοπλοι αστυνομικοί αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση για την προσαγωγή της, παραπέμποντάς μας σε έναν προϊστάμενο ο οποίος δεν εμφανίστηκε ποτέ κι επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι «οι προληπτικές προσαγωγές εντάσσονται στο πλαίσιο των καθηκόντων μας».



Αφού λύθηκαν ορισμένες χαριτωμένες παρεξηγήσεις σχετικά με το ποιο ήταν το περί ου ο λόγος σωματείο, μιας και οι άνδρες της αστυνομίας –επιδεικνύοντας αξιοζήλευτα συνδικαλιστικά αντανακλαστικά– νόμισαν προς στιγμήν ότι αναφερόμασταν στο δικό τους, φρόντισαν τουλάχιστον να μας καθησυχάσουν, δίνοντάς μας να καταλάβουμε ότι επρόκειτο περί απολύτως διεκπεραιωτικής διαδικασίας και ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια και το μέλλον της συναδέλφου.





Μετά από επίμονες ερωτήσεις μας σχετικά με το πού επρόκειτο να προσαχθεί η συνάδελφος, οι αστυνομικοί απάντησαν ότι θα τη μετέφεραν στη ΓΑΔΑ: ωστόσο, μετά από μια σύντομη αλλά άκαρπη λόγω συνωστισμού στάση στο Α. Τ. Ομονοίας, κατέληξε τελικά στο Τμήμα Μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη, όπου και κρατήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας. Στο Τμήμα της Πέτρου Ράλλη βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.





Η προσαγωγή της συναδέλφου δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της Πέμπτης. Μέχρι τη στιγμή της απελευθέρωσής της, στο Τμήμα Μεταγωγών είχαν προσαχθεί συνολικά περίπου 70 άτομα, ενώ, απ’ ό,τι φαίνεται, όλα τα κοντινά αστυνομικά τμήματα, αλλά και η ΓΑΔΑ είχαν ήδη δηλώσει πληρότητα







Επιπλέον, η προληπτική καταστολή της διαδήλωσης της Πέμπτης δεν περιορίστηκε στις προσαγωγές. Νωρίς το πρωί το απεργιακό μπλοκ του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αθήνας δέχτηκε βίαιη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Τζορτζ, την ώρα που προσερχόταν στο χώρο της συγκέντρωσης.







Ο ΣΜΕΔ καταγγέλλει την καταστολή της απεργιακής πορείας της Πέμπτης २०/5, κάθε απόπειρα παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και διαμαρτυρίας, καθώς και κάθε μορφή επίθεσης ενάντια σε κοινωνικούς χώρους και μεμονωμένους διαδηλωτές. Απέναντι στην κρατική και αστυνομική βία και αυθαιρεσία, η δική μας απάντηση θα είναι η συλλογική και οργανωμένη υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων και η καταγγελία κάθε ενέργειας που στρέφεται εναντίον τους.

http://syllogosmed.blogspot.com/





Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)

Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΣΜΕΔ

Την Κυριακή 30 Μαΐου, στις 6 μ.μ. συγκαλείται η πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΜΕΔ, στα γραφεία του συλλόγου (Μαυρικίου 8 και Μαυρομιχάλη, Νεάπολη Εξαρχείων).






Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:





1. Δραστηριοποίηση των ανοιχτών ομάδων εργασίας:

− πρακτικός προσανατολισμός τους

− χαρτογράφηση χώρων, συγκέντρωση στοιχείων και διαμόρφωση αιτημάτων ανά χώρο

− εξέταση των πρόσφορων μέσων, ανά ομάδα, για τη δουλειά και τη διεύρυνσή τους.





2. Συμμετοχή του ΣΜΕΔ στις κινητοποιήσεις για τα οικονομικά μέτρα και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.





3. Οργάνωση της επαφής μας με τα μέλη μας στην επαρχία.





4. Εξέταση της δυνατότητας τμηματικής καταβολής της συνδρομής των μελών.





5. Λειτουργία του forum/λίστας.





6. Άλλα τρέχοντα θέματα.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Αθήνας‏

Αγαπητοί συνάδελφοι,








Δεχόμαστε μία ολομέτωπη επίθεση!



- Το δικαίωμα μας στην εργασία κινδυνεύει με τις απολύσεις να είναι προ των πυλών!



- Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και το ΤΕΑΥΦΕ κατακρεουργoυνται!



- Οι μισθοί μας πλέον απειλούνται άμεσα και συνάδελφοί μας υποχρεώνονται σε 4ημερη απασχόληση με 20% μείωση αποδοχών!







Στις 10 Μαρτίου δώσαμε μία πρώτη και πολύ ηχηρή απάντηση



ΕΝΟΤΗΤΑΣ κ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ



σε όλους αυτούς που παίζουν με το επάγγελμα και την εργασία μας !







Δείξαμε με αποφασιστικότητα πως δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε όλα αυτά που μας απειλούν!



Εκείνο το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Μαρτίου ήμασταν πολλοί, π ά ρ α π ο λ λ ο ί !!!



Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε !







Είμαστε σίγουροι πως καταλάβαμε όλοι τη δύναμή μας και πως ήταν μόνο η αρχή για να μαζικοποιήσουμε τον σύλλογό με βάση τα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν.







Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και σε αγωνιστική εγρήγορση γιατί πιστεύουμε πως είναι ο μόνος και ο πιο αποτελεσματικός δρόμος για την εξασφάλιση των θέσεων μας !







Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στη



Γενική Συνέλευση του Συλλόγου



που θα πραγματοποιηθεί το



ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΜΑΙΟΥ 2010 ΩΡΑ 10:00



ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ







Για να συζητήσουμε τα:



- Εργασιακά (μείωση θέσεων εργασίας, πρόσβαση στους εργασιακούς χώρους, εγκύκλιοι Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, επαγγελματικές ταυτότητες, εγκύκλιοι για ΙΚΑ και ασφαλιστικά ταμεία )



- Επαγγελματικά (εξέλιξη φαρμακευτικής αγοράς με το νέο δελτίο τιμών και την λίστα φαρμάκων για τα ταμεία, διαγωνισμοί στα νοσοκομεία)



- Ασφαλιστικά (το μέλλον μετά την κατάθεση του καινούριου ασφαλιστικού νομοσχεδίου)







- ΝΑΙ στην ενότητα για το αποτέλεσμα



- ΝΑΙ στον αγώνα για προοπτική



ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ



ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ







HELLENIC ASSOCIATION OF MEDICAL ADVISERS






ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ι.Ε.






ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ U.I.A.D.M.






(UNION INTERNATIONALE DES ASSOCIATIONS DE DELEGUES MEDICAUX)

σχετικάμε τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ που οργάνωσε η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας

Πραγματοποιήθηκεμε επιτυχία το Σάββατο 15 Μάη η ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ που οργάνωσε η ΕλευθεριακήΣυνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας.



Δεκάδεςσύντροφοι και φίλοι βρέθηκαν στο Αυτόνομο Στέκι για να διασκεδάσουν, αλλά καιγια να ενισχύσουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΕΣΕ.



Ηπετυχημένη εκδήλωση δε θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς την ανιδιοτελή προσφοράσυντρόφων και φίλων, χωρίς την παρουσία του μουσικού συγκροτήματος «ΤΑΜΑΝΤΑΦΛΑΡΙΑ». Τους ευχαριστούμε όλους.







Πιστεύουμεπως η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ υπήρξε πάντα συστατικό στοιχείο τουεργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος. Ιδιαίτερα σήμερα που μπαίνουμε σε μιαδύσκολη περίοδο για την εργατική τάξη, όπου οι επιθέσεις από τους καπιταλιστέςκαι το κράτος εντείνονται, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ πρέπει νααποτελέσει βασική πλευρά της δράσης κάθε εργατικής συλλογικότητας (σωματείου,κίνησης, οργάνωσης).







Τα510,97 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τηΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ θα αποτελέσουν την πρώτη μαγιά για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας πουσυγκροτεί η ΕΣΕ Αθήνας.



ΤοΤαμείο αυτό θα ενισχύεται σε συστηματική βάση με τις προσφορές των φίλων και τωνσυναγωνιστών, με τα έσοδα από διάφορες εκδηλώσεις, με ένα μέρος από τημηνιάτικη συνδρομή του κάθε μέλους της ΕΣΕ.



Απότο Ταμείο Αλληλοβοήθειας θα στηρίζονται αποκλειστικά φυσικά πρόσωπα, εργαζόμενοιδηλαδή που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω απόλυσης, ανεργίας, ασθένειας, ατυχήματος,ή άλλου κοινωνικού λόγου.



Θαπροβαίνουμε σε κινήσεις οικονομικής στήριξης συναδέλφων, μετά από συζήτηση και απόφασητης Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕ Αθήνας για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση που θαπροτείνεται.







Δεθα ενισχύονται από αυτό το Ταμείο συλλογικότητες που βρίσκονται σε κινητοποίηση.Τέτοιου τύπου κινήσεις αλληλεγγύης θα καλύπτονται από το Ταχτικό μας Ταμείο.Για παράδειγμα, η ΕΣΕ Αθήνας έστειλε πριν λίγο καιρό 150,00 ευρώ στο ΣωματείοΑιγυπτίων Αλιεργατών Μηχανιώνας.







Έχουμεσυνείδηση πως οι ανάγκες για ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ είναι μεγάλες καισυνεχώς θα μεγαλώνουν. Έχουμε συνείδηση πως το Ταμείο μας δε θα έχει τηδυνατότητα να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες, πως η στήριξη που θα δώσουμεμπορεί να έχει απλά ένα συμβολικό χαρακτήρα. Παρά τις δυσκολίες, είμαστεαποφασισμένοι να δώσουμε αυτή την άνιση μάχη, παράλληλα με τις μάχες πουδίνουμε καθημερινά στα διάφορα μέτωπα της ταξικής πάλης.











ΚΑΝΕΝΑΣΕΡΓΑΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ.







ΗΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΡΕΤΗ!











ΕλευθεριακήΣυνδικαλιστική Ένωση - ΕΣΕ Αθήνας



Μάης 2010

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «BANQUET»

τρομοκρατία της εργοδοσίας του Banquet δεν θα περάσει... Το εστιατόριο θα ξανανοίξει




Μετά την διήμερη διαμαρτυρία έξω από το εστιατόριο Banquet στις 22-23/4, η εργοδοσία υπέγραψε συμφωνητικό όπου από τη μία παραδεχόταν ότι δεν τηρούσε την εργατική νομοθεσία και από την άλλη δεσμευόταν να επαναφέρει στην εργασία του τον απολυμένο Β. Κιτσώνη καθώς και να ασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους και να τηρεί την εργατική νομοθεσία. Παρόλα αυτά η εργοδοσία αθέτησε τη συμφωνία και δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις ότι θα εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία και θα επαναφέρει στην εργασία του τον απολυμένο συνάδελφο. Γιʼ αυτό και η Επιτροπή Αλληλεγγύης τις τελευταίες 8 μέρες προχώρησε σε νέες, καθημερινές διαμαρτυρίες. Η εργοδοσία μετά από βρισιές και απειλές προς τους εργαζόμενους έκλεισε το Σάββατο 15 Μάη το εστιατόριο αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους. Με το κλείσιμο του εστιατορίου η εργοδοσία στο Banquet, έχοντας και την ολόθερμη υποστήριξη των υπόλοιπων μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου, θέλει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους εργαζόμενους ότι από τώρα και στο εξής ή θα δουλεύουν με μισθούς-φιλοδωρήματα και χωρίς εργασιακές σχέσεις και ασφάλιση ή θα πετάγονται στην πείνα και στην εξαθλίωση της ανεργίας.



Με άλλα λόγια οι εργοδότες θέλουν να μας επιβάλλουν ή να δεχτούμε να είμαστε δούλοι με ένα ξεροκόμματο ή να πεθάνουμε στην πείνα.



Απέναντι σʼ αυτήν την τρομοκρατία χρειάζεται η πλήρη υποστήριξη από όλους τους εργαζόμενους και νεολαίους της πόλης μας για να σταματήσουμε τους εργοδότες που μας θέλουν δούλους. Η τρομοκρατία των εργοδοτών δεν θα περάσει.



Η νίκη στο Banquet θα είναι καθοριστική:



1) γιατί θα μας δώσει τη δυνατότητα όχι μόνο να σταματήσουμε τον εκτροχιασμό των δικαιωμάτων και της ζωής μας, αλλά και να αναστρέψουμε την κατάσταση, να αρχίσουμε να ξηλώνουμε όλο το πλέγμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της καταπάτησης και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων μας και της καθημερινής προσωπικής μας ταπείνωσης.



2) γιατί η κυβέρνηση κατοχής του ΔΝΤ και της ΕΕ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει όχι απλώς να μειώσουν αλλά και να ξεφτιλίσουν τους μισθούς μας, να καταργήσουν πλήρως την ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, να διαλύσουν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις και τα ωράρια και, τέλος, να εξαλείψουν κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης εργασίας. Γιʼ αυτό και η εργοδοσία στο Banquet σε συνεννόηση και με τους άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν αποθρασυνθεί πλήρως. Όλοι αυτοί είναι αποφασισμένοι. Με την ίδια αποφασιστικότητα πρέπει κι εμείς να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους σε κάθε χώρο εργασίας. Γιʼ αυτό χρειάζεται όλοι, όχι απλά να εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας, αλλά να συμμετέχουμε ενεργητικά και αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων στο Banquet για να ξανανοίξει το εστιατόριο, να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία και να επανέλθει στην εργασία του ο συνάδελφος.









Όλοι στην συγκέντρωση Τρίτη 18 Μάη στις 9μμ



Δ. Γούναρη με Παύλου Μελά









Όλοι στην συναυλία αλληλεγγύης



την Πέμπτη 20 Μάη 9μμ στο Πολυτεχνείο



για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στο Banquet

Η συγκλονιστική απεργία και οι μαχητικές διαδηλώσεις της 5 Μάη έχουν ανοίξει μια νέα σελίδα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ήταν η μαζικότερη, μαχητικότερη και περισσότερο πολιτικοποιημένη παρέμβαση.

Η συγκλονιστική απεργία και οι μαχητικές διαδηλώσεις της 5 Μάη έχουν ανοίξει μια νέα σελίδα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ήταν η μαζικότερη, μαχητικότερη και περισσότερο πολιτικοποιημένη παρέμβαση της εργατικής τάξης στην περίοδο της μεταπολίτευσης και μάλιστα σε συνθήκες βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων.




Η απόφαση του εργαζόμενου λαού της χώρας είναι σαφής: το αντιδραστικό μνημόνιο και ολόκληρο το πλέγμα των αντεργατικών νόμων που τη συνοδεύουν δεν θα περάσει! Θα ανατραπούν, θα καταργηθούν – μαζί και με όσους τα υπερασπίζονται και τα εφαρμόζουν – με την ενωτική, αγωνιστική παρέμβαση ενός ταξικού εργατικού κινήματος στηριγμένου στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και τις γενικές συνελεύσεις.



Ως συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συμβάλλαμε με τη συσπείρωσή μας, την πανελλαδική παρουσία, το περιεχόμενο της παρέμβασης και των αιτημάτων μας, τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στα μπλοκ μας, στην έκφραση της λαϊκής οργής, στην ταξική κατεύθυνση της πάλης. Συμβάλλαμε στο ξεπέρασμα γραφειοκρατικών αναστολών και αγκυλώσεων, κομματικών και μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων και στην αγωνιστική έκφραση των διαθέσεων των εργαζόμενων. Συμβάλλαμε στην έκφραση ενός διαφορετικού προτύπου συνδικαλιστικής δράσης που δίνει την πρωτοβουλία στους ίδιους τους εργαζόμενους να εκφράσουν τις πραγματικά ενωτικές διαθέσεις που υπάρχουν στην βάση, υπερβαίνοντας τον κομματικό συνδικαλισμό και την παραταξιακή περιχαράκωση.



Μετά τα μέτρα κατεδάφισης των εργασιακών κατακτήσεων δεκαετιών που προχώρησε η κυβέρνηση με την προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, έρχεται η σειρά της κοινωνικής ασφάλισης. Το έκτρωμα Λοβέρδου για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό πλήγμα. Είναι η καρατόμηση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας, αφού:



-Καταργείται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης και μετατρέπεται σε ασφάλιση ατομικής ευθύνης



-Αυξάνονται τα όρια ηλικίας



-Μειώνονται οι δραματικά οι συντάξεις για όλους, ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ



-Μειώνονται ακόμη περισσότερο οι επικουρικές συντάξεις



-Επιβάλλεται φόρος στους ήδη συνταξιούχους



-Αποσύρεται το κράτος από την υποχρέωση του στην χρηματοδότηση



-Η προσδοκία για αξιοπρεπή σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο ιδιαίτερα για τους νεώτερους εργαζόμενους







ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ:



1) Για ακόμα πιο μαζική και μαχητική συμμετοχή στη νέα γενική απεργία της Πέμπτης 20 Μάη και σε συγκέντρωση στις 10.30 πμ στο χώρο του Μουσείου.



2) Απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα τα μέτρα, να ακυρώσει οποιαδήποτε επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση και τις συλλογικές συμβάσεις.



3) Για να αποσύρει, εκείνη τη μέρα την αστυνομία και τα ΜΑΤ από το κέντρο, να μην τολμήσει οποιαδήποτε επιχείρηση καταστολής ή διάλυσης της διαδήλωσης. Το σ.κ. και τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι αποφασισμένα να περιφρουρήσουν τα ίδια το δικαίωμα στη διαδήλωση και την απεργία ενάντια στην κυβερνητική τρομοκρατία και την προβοκάτσια.



4) Απαιτεί την κατάθεση ψηφίσματος ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο από εκπροσώπους μας στη Βουλή.



5) Καλεί και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς και ομοσπονδίες με αγωνιστική παράδοση (ΓΕΝΟΠ, ΔΟΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, μεταφορές ) σε κοινό απεργιακό διακλαδικό βηματισμό και συντονισμό, συνεχή κλιμάκωση του αγώνα.



6) Συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 29 Μάη.



7) Προτείνει νέα γενική πολιτική απεργιακή κλιμάκωση άμεσα, με δυνατότητα συντονισμού και με συνδικάτα άλλων ευρωπαϊκών χωρών για πανευρωπαϊκή κινητοποίηση τις ίδιες μέρες







http://syntonismos.blogspot.com/

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ Τ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ - ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΞΗΣ(αναφορικα για τα γεγονότα της 5ης Μάη και τον τραγικό θάνατο των 3 εργαζομένων στη ΜΑΡΦΙΝ)

Το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαΐου 2010 επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι εφιάλτες ντόπιων και ξένων αφεντικών. Πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων απεργών κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας, περικύκλωσε το κοινοβούλιο και προσπάθησε κατά διαδοχικά κύματα να το καταλάβει, συγκρουόμενο με τις αστυνομικές δυνάμεις. Η ορμητική εμφάνιση της εργατικής τάξης κλείνει τη σελίδα των εκτονωτικών απεργιακών κοροϊδιών των γραφειοκρατών και ανοίγει μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα στον ανταγωνισμό (που μέλλει να γίνει πόλεμος) μεταξύ των δυνάμεων της εργασίας και του κεφαλαίου στην Ελλάδα, αλλά και στο διεθνές επίπεδο που αντιστοιχεί στις συνθήκες μιας παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.




Η ταξική σύγκρουση κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, η έκφραση της οργής των εργαζομένων πάνω σε καπιταλιστικούς και κρατικούς στόχους, είναι ποιοτικό χαρακτηριστικό της διαδήλωσης. Αυτό φάνηκε και την Τετάρτη, όταν χιλιάδες απεργοί πέταξαν πέτρες, χρησιμοποίησαν τις σημαίες τους, έσπασαν βιτρίνες, απώθησαν τα ΜΑΤ με μολότοφ, θέλησαν να μπουν στη Βουλή και γενικά κινήθηκαν επιθετικά απέναντι στο κράτος και τους καπιταλιστές με κάθε τρόπο. Η σημερινή κοινωνική συνθήκη εκτρέφει μια διάχυτη βία η οποία μπορεί να εκφραστεί ταξικά, μαζικά και με συναίσθηση της διαλεκτικής σχέσης μέσων-σκοπών, μετατρεπόμενη έτσι σε αντιβία, μπορεί όμως (και αυτό συμβαίνει ολοένα περισσότερο σε καθημερινή βάση και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής) να πάρει και μορφές εγκληματικές, δολοφονικές.



Την Τετάρτη 5/5, στα αποκαΐδια της τράπεζας Marfin, θρηνήσαμε τρία θύματα. Δικά μας θύματα. Θύματα όχι από την πλευρά των διαδηλωτών, αλλά από την πλευρά αυτών στους οποίους απευθυνόμαστε μέσα στη διαδικασία συγκρότησης της τάξης μας, από την πλευρά των συναδέλφων μας που αναγκάζονται να δουλέψουν σε μέρες γενικής απεργίας.



Γνωρίζουμε από τη δική μας εργασιακή εμπειρία ότι κάθε απεργία αποτελεί κι ένα μέσο πολέμου το οποίο διαχωρίζει τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στις πιέσεις της εργοδοσίας από αυτούς που συνεργάζονται με τα αφεντικά, τους ρουφιάνους και τους συνειδητούς απεργοσπάστες. Απέναντι στην απεργοσπασία, το εργατικό κίνημα έχει συγκεκριμένες μεθόδους περιφρούρησης της απεργίας που δίνουν τη δυνατότητα να περάσουν στο στρατόπεδο των απεργών και όσοι εργαζόμενοι/-ες πάνε κανονικά στην δουλειά τους κάτω από την πίεση των επισφαλών μορφών εργασίας και της απειλής της απόλυσης. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, όταν η απεργία αδυνατεί να καλύψει όλους τους εργαζόμενους, η αποτυχία της βαρύνει τους φορείς που την κάλεσαν, τα συνδικάτα και το οργανωμένο εργατικό κίνημα, και όχι βέβαια τους εργαζόμενους που έμειναν έκθετοι στην εργοδοσία και δούλεψαν. Όταν σε συνθήκες απεργίας υπάρχουν τόσοι εργαζόμενοι που δεν απεργούν, γιατί απλούστατα δεν μπορούν, η αδυναμία τους αυτή δεν είναι «δικό τους πρόβλημα»: είναι αδυναμία όλων μας.



Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργασιακές συνθήκες στο κάτεργο του Βγενόπουλου προφανώς συγκαταλέγονται κι αυτές στο σκηνικό θανάτου που στήθηκε για τους τρεις εργαζόμενους. Η απειλή της απόλυσης για όσους δεν δουλέψουν, το κλείδωμά τους στον χώρο εργασίας και η αποκοπή τους από τον έξω κόσμο, όπως και οι ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας, όλα όσα καταγγέλθηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αποδεικνύουν γιʼ άλλη μια φορά ότι οι ζωές μας είναι αναλώσιμες στα χέρια των αφεντικών. Το γεγονός ότι όλα αυτά εφαρμόστηκαν ενώ ήταν γνωστό ότι η συγκεκριμένη τράπεζα αποτελούσε εύκολο στόχο για σπάσιμο κι εμπρησμό κατά τη διάρκεια μιας οργισμένης διαδήλωσης που στοχοποιεί τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες ως εχθρούς, μας δημιουργεί υποψίες για το μερίδιο σύμπραξης του Βγενόπουλου στο συγκεκριμένο έγκλημα, υποψίες οι οποίες άλλωστε εκφράστηκαν και από πλειάδα διαδηλωτών που τον αποκάλεσαν ορθά-κοφτά δολοφόνο.



Στο σημείο όμως όπου βρισκόμαστε, η εστίαση στον κάθε Βγενόπουλο, στο κάθε κυνικό και αδίστακτο αφεντικό, δεν είναι παρά υπεκφυγή. Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Οι δολοφόνοι εμπνεύστηκαν με στυγνό τρόπο από την κοινωνική βία που όλοι ζούμε γύρω μας, την εκμεταλλεύτηκαν και έχρισαν με συνοπτικές διαδικασίες εχθρό τους την ίδια την κοινωνία, την τάξη των εργαζόμενων. Αποδείχθηκαν έτσι πιο κυνικοί και αδίστακτοι από κράτος, αφεντικά και ΜΜΕ μαζί, κάνοντας τρεις ανθρώπους καύσιμη ύλη για τη μηχανή της προπαγάνδας και της κρατικής καταστολής.



Η πολιτική και μιντιακή διαχείριση του θανάτου των τριών εργαζόμενων συνίσταται στην κατασκευή των «ενόχων», στις τελετουργικές «καταδίκες» πανταχόθεν και προς πάσα κατεύθυνση, στον καταλογισμό «συλλογικής ευθύνης», πρώτα συλλήβδην σε όσους συμμετέχουν σε έναν πλούσιο και ανομοιογενή χώρο όπως αυτός των αναρχικών/αντιεξουσιαστών, κι έπειτα αδιακρίτως σε όσους συμμετέχουν ή ενδέχεται να συμμετάσχουν στο τωρινό και στο επερχόμενο ταξικό ανταγωνιστικό κίνημα. Λέγε-λέγε, κάτι θα μείνει, σκέφτονται πάλι – και επιζητούν εναγωνίως από όλους μας άμεσες ή έμμεσες ενοχοποιήσεις, αλληλοκαταγγελίες, αυτολογοκρισίες και αυτοπεριθωριοποίηση.



Οφείλουμε να μην τους κάνουμε τη χάρη. Οφείλουμε να τελειώνουμε με τις πρακτικές και τις κουλτούρες μηδενιστικής αντικοινωνικής δράσης που αφήσαμε να αναπτυχθούν στο πλάι μας, μέσα και παράπλευρα στο ανταγωνιστικό ταξικό κίνημα. Οφείλουμε να το πούμε επειδή αγωνιζόμαστε, και γιʼ αυτό δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών στον κοινωνικό πόλεμο: η σιωπή δεν μπορεί παρά να είναι συνενοχή στη δολοφονία ανθρώπων. Οφείλουμε να το κάνουμε επειδή οι αγωνιστές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την κουλτούρα της τάξης των επίλεκτων «επαναστατών» ή «εξεγερμένων», ούτε με τη λογική του «όλοι εναντίον όλων». Η τάξη μας, όπως έδειξε στις 5 του Μάη, δεν υπακούει σε ιδεολογικά σχήματα και λογικές επαναστατικών πρωτοποριών. Ζούμε άλλωστε σε μια κατάσταση επιτάχυνσης της ιστορίας, όπου η συνείδηση των πολιτικών υποκείμενων, όντας δημιουργημένη με βάση τις παλιές συνθήκες, ασθμαίνει για να προφτάσει, για να κατανοήσει τον νέο κόσμο που γεννιέται.



Γιʼ αυτό σημασία έχει, όχι να καθοδηγήσουμε, αλλά να ενταχθούμε πλήρως στο νεοεμφανιζόμενο ρεύμα ταξικής πάλης και να συμβάλουμε στην άμυνα του απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται ήδη από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους. Ο εσωκινηματικός διάλογος που έχει ανοίξει μετά τα γεγονότα στη Marfin θα αποδειχθεί γόνιμος εφόσον ακονίσει το όπλο της μαζικής κινηματικής αντιβίας, έτσι ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί με την αποτελεσματικότητα και την υπευθυνότητα που απαιτεί ο κοινωνικός πόλεμος. Στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς, στην καθημερινότητά μας, στις κοινωνικές μας σχέσεις, αγωνιζόμαστε συλλογικά ενάντια στη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε, απαντάμε ως τάξη εναντίον τάξης, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε καθολικά τη ζωή μας.

Την Τετάρτη 5 Μαΐου, διεκδικήσαμε τη ζωή μας και χάσαμε τρεις ζωές. Δεν ξεχνάμε τι διεκδικήσαμε, δεν ξεχνάμε τι χάσαμε. Για ό,τι διεκδικούμε, δεν ζητάμε συγγνώμη από κανένα. Για ό,τι χάσαμε, δεν συγχωρούμε κανένα.



Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ


http://katalipsiesiea.blogspot.com/

Αλήτες, ρουφιάνοι… και απεργοσπάστες

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ




Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από το κεφάλαιο και προσπαθούν να συστρατευτούν επιχειρώντας να βάλουν αναχώματα με απεργίες και κινητοποιήσεις, κάποιοι προσπαθούν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.



Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για τη μη συμμετοχή των δημοσιογράφων στη γενική απεργία της 20ης Μαΐου είναι προδοτική τόσο απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις που αποσκοπούν στην καθολική συμμετοχή στο δρόμο, όσο και απέναντι στην πλειοψηφία των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης που απαιτούν, ως κομμάτι της εργατικής τάξης, να συμπορευτούν δυναμικά μαζί με τους υπόλοιπους προκειμένου να αναχαιτίσουν την επίθεση της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.



Η απόφαση της ξεπουλημένης στους εργοδότες συντεχνίας της ΕΣΗΕΑ για μη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία ελήφθη στο όνομα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, έπειτα από πίεση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και μιας μικρής μερίδας δημοσιογράφων που, μέσω ενός κειμένου, καλούσαν και άλλους συναδέλφους να υπογράψουν ότι «δεν επιθυμούν τη συμμετοχή στην απεργία» υποκρύπτει την αλήθεια, στο όνομα της «ενημέρωσης» και του «λειτουργήματος» που επιτελούν οι δημοσιογράφοι.



Στην πραγματικότητα η αποχή των δημοσιογράφων από τις κοινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ταυτίζεται πλήρως με τα συμφέροντα της κυβέρνησης και των εργοδοτών, αφού πλέον και τη μέρα της απεργίας ο ιδεολογικός μηχανισμός των ΜΜΕ θα τεθεί στην υπηρεσία τους. Όπως έχουμε διαπιστώσει και στο παρελθόν, η απρόσκοπτη λειτουργία των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των εργατικών κινητοποιήσεων όχι μόνο δεν συμβάλλει στην παρουσίαση τους αλλά, στα πλαίσια της επιλεκτικής ενημέρωσης και του «φιλτραρίσματος» των ειδήσεων, στοχεύει στην ολοκληρωτική κατασυκοφάντησή τους.



Στην πραγματικότητα, κάθε βράδυ οι υψηλόμισθοι αστέρες της «δημοσιογραφίας» με επιλεκτικούς καλεσμένους προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των ληστρικών μέτρων και για τις αναγκαίες θυσίες που απαιτούνται απʼ όλους μας, φιμώνοντας και καθυβρίζοντας κάθε διαφορετική φωνή που θα καταφέρει να δει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, προκειμένου αυτή η πατροναρισμένη ενημέρωση να λειτουργεί αποδοτικά, μαθαίνουμε ότι πρόσφατα κάποιοι έλληνες δημοσιογράφοι μαζί με τα αφεντικά τους, τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ, έλαβαν μέρος σε χρηματοδοτούμενα από το ΔΝΤ σεμινάρια από δικούς του έμπειρους επικοινωνιολόγους. Προφανώς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικότερα την «αντικειμενική ενημέρωση»…



Στο όνομα της «αντικειμενικής ενημέρωσης» η λειτουργία των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν στοχεύει μόνο στο πατρονάρισμα του πλήθους των εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτές. Αποσκοπεί στη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων προκειμένου να στραφούν εργαζόμενοι εναντίον εργαζομένων. Στην περίπτωση απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ με την προβολή των «βουνών των σκουπιδιών στους δρόμους», σε απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ με τον «κίνδυνο μπλακ άουτ», σε απεργία στο χώρο της υγείας με το «δικαίωμα στην υγεία», σε απεργία των εκπαιδευτικών με το «δικαίωμα στη μόρφωση», σε απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς με την «αδυναμία μετακίνησης των πολιτών, σε μια γενική απεργία με την «παράλυση της χώρας».



Για όσους πάντως εξακολουθούν να κόπτονται για το ύψιστο αγαθό της ενημέρωσης, υπάρχει κατατεθειμένη εδώ και χρόνια η λύση του “απεργιακού δελτίου”, παραγόμενου από τους ίδιους τους συντάκτες και τις ενώσεις τους, χωρίς την παρέμβαση των ιδιοκτητών, χωρίς η είδηση να μετατρέπεται σε εμπόρευμα δίπλα σε διαφημίσεις. Όμως, κάτι τέτοιο, θα ήταν αντίθετο προς τη βούληση των αφεντικών και των συνδικαλιστών συμμάχων τους, στους οποίους οι συνάδελφοι που έγραψαν τα κείμενα της μη συμμετοχής στην απεργία, ακόμη και αν έχουν καλή προαίρεση, έκαναν «πλάτη» εν τοις πράγμασι.



Ως εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αρνούμαστε να διαχωριστούμε από την εργατική τάξη που θεωρούμε ως «φυσικό» μας χώρο και αισθανόμαστε την ανάγκη να συμπορευτούμε με τις κινητοποιήσεις της ενάντια στην ιστορικού μεγέθους επίθεση που εξαπολύει το κεφάλαιο.



Αντιμετωπίζοντας ακριβώς τα ίδια προβλήματα και έχοντας τις ίδιες προοπτικές με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καταγγέλλουμε την απόφαση της ΕΣΗΕΑ ως απεργοσπαστική και δηλώνουμε ότι θα αντιταχθούμε σθεναρά σε παρόμοιες αποφάσεις στο μέλλον.



ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ



ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ



Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ


http://katalipsiesiea.blogspot.com/

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Μια ακομη δολοφονια εργατη απο την απληστεια των αφεντικων με την καλυψη-οπως παντα- του κρατους. Ετσι φτασαμα και παλι σημερα η εργατική τάξη να θρηνεί ακόμη ένα παιδί της,θυμα τής απληστίας των αφεντικων καθως η ακόρεστη δίψα  τους για κέρδη και μεγαλύτερη «ανταγωνιστικότητα» από τους και τα κόμματά της έχει συρρικνώσει στο ελάχιστο εργατικά και λαϊκά δικαιώματα ακόμη και αυτά της στοιχειώδους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Την ίδια στιγμή προκαλεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν τοσα χρονια τόσο το ίδιο όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνησεις των τελευτάιων 30 χρόνων έχουν συρρικνώσει τους μηχανισμούς ελέγχου και με περίσσιο θράσος  κυβερνηση ισχυρίζεται ότι οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εργατικών «ατυχημάτων», την ίδια ώρα που και στο νομό μας το σώμα αυτό είναι λιγοστό και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκες.
*ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΗ
*ΟΙ ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ
  ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ,

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: «THE WOBBLIES-ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: «THE WOBBLIES-ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»


Στο Αυτόνομο Στέκι Ζ. Πηγής 95-97 κʼ Ισαύρων

Παρασκευή 14/5/2010 στις 20.30



The Wobblies - Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου" ήταν το πρώτο ταξικό εργατικό κίνημα στις ηπα που συγκέντρωσε στους κόλπους του τα καταπιεσμένα κομμάτια της εργατικής τάξης, ανειδίκευτους, μετανάστες, μάυρους και γυναίκες.



Οι Wobblies άρχισαν να οργανώνουν ανειδίκευτους εργάτες σε μια μεγάλη ένωση. Εκτός από την διεκδίκηση και κατάκτηση του 8ώρου και των δίκαιων μισθών στις αρχές του 20ου αιώνα υπήρξαν ένα από τα ελάχιστα συνδικάτα που αγωνίστηκαν ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών με αποτέλεσμα να βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με την ωμή βία του κράτους και με αυστηρές ποινές φυλάκισης.

Αυτόνομο Στέκι

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ= ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


αναγκαία

προϋπόθεση για να περάσουν και να εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα της

οικονομικής χούντας ΠΑΣΟΚ,ΕΕ,ΔΝΤ στους εργαζόμενους της χώρας μας

είναι:



- η

ψυχολογική κατατρομοκράτηση και ιδεολογική ισοπέδωση του ελληνικού λαού, ρόλο

που έχουν αναλάβει πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, η εργοδοσία, και τα

παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Σε αυτά τα πλαίσια αξιοποιήθηκε και η δολοφονία των 3

συναδέλφων της MARFIN (που είναι άγνωστο αν έγινε από προβοκάτορες ή οπαδούς της

τυφλής βίας), που την ημέρα της γενικής απεργίας εξαναγκάστηκαν να υποκύψουν

στην εργοδοτική τρομοκρατία και να εργαστούν σε υποκατάστημα χωρίς τα στοιχειώδη

μέτρα ασφαλείας και αποτέλεσαν το αίμα για το οποίο διψούσε το σύστημα

προκειμένου να μπει φραγμός στο «μεγάλο ποτάμι της οργής του λαού» όπως αυτό

εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα των

εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών (5 Μάη) προκειμένου αυτοί να τρομοκρατηθούν, να

απογοητευτούν και να μην ξανακατέβουν στους δρόμους του

αγώνα,



- η

συμβιβαστική «γραμμή» της υπάρχουσας πλειοψηφίας της συνδικαλιστικής ηγεσίας

(ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ) του εργατικού κινήματος που όλα τα προηγούμενα χρόνια

«αποκοίμιζε» τους εργαζόμενους αναμασώντας τα επιχειρήματα της εργοδοσίας και

του κεφαλαίου περί ανταγωνιστικότητας, και αναγκαιότητας της (καπιταλιστικής)

ανάπτυξης, εκμαύλιζε και συνεχίζει να προσπαθεί να εκμαυλίσει τις συνειδήσεις

των εργαζομένων με λογικές «εξυπηρέτησης», κομματικής υποταγής, και καθαρά

«αντιδημοκρατικής» αντιπροσώπευσης μετατρέποντας τα συνδικάτα σε μικρά

κοινοβούλια, όπου οι μόνοι που δεν έχουν λόγο είναι οι ίδιοι οι

εργαζόμενοι.



Μιας

συμβιβαστικής γραμμής που εφάρμοζε και δυστυχώς συνεχίζει να εφαρμόζει και

σήμερα με απεργίες «τουφεκιές» και με «αγώνες
» που ουδέποτε σχεδόν τους στήριξε

και τους οργάνωσε πραγματικά καλλιεργώντας την απογοήτευση, την αίσθηση της

ήττας της συναίνεσης και της υποταγής κόντρα και ενάντια στις διαθέσεις και τα

όνειρα των εργαζομένων, που ευτυχώς ότι νίκες είχαν μέχρι σήμερα ήταν όταν τους

ξεπερνούσαν!



Μιας συμβιβαστικής (συχνά)

εργοδοτικής γραμμής που δεν διστάζει να γίνει καθαρά τραμπούκικη απέναντι σε

κάθε εργαζόμενο που θα τολμήσει να αμφισβητήσει και να βροντοφωνάξει «ΟΧΙ» στην

εγκληματική τους για τα εργασιακά μας δικαιώματα στάση και

πρακτική.



Αυτή

ακριβώς η τραμπούκικη πλευρά εμφανίστηκε και στην Πανελλαδική Γενική Συνέλευση

του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα (15 Μάη- Αθήνα) από το πρόεδρο

του σωματείου Κ. Αμούτζια που με την αλαζονεία που του δίνει η αντίληψη, του

«εγώ διατάζω» ειρωνεύτηκε συναδέλφισσα: «πάρε τα χάπια σου» και προσπάθησε να τρομοκρατήσει άλλη με

φράσεις: «θα σε στείλω από εκεί που

΄ρθες» και «βούλωστο»

επειδή έκανε το ατόπημα να αμφισβητήσει τα λεγόμενά του και να υποστηρίξει ότι

ο,τιδήποτε έχουμε κατακτήσει είναι αποτέλεσμα των εργατικών αγώνων και όχι

προσωπικό του έργο! Είχε μάλιστα το θράσος στο τέλος της συνέλευσης να αφήσει

υπονοούμενα άκουσον άκουσον για την οικογένεια και το διορισμό της συναδέλφισσας

στην Αγροτική (γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, 2002)!!! Έλεος!



Η ΛΑΣΠΗ

Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΣΠΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ- Η ΣΠΙΛΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ- ΔΕΝ

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ!





Την ατομικιστική γραμμή: «αγώνας να

εξαιρεθούν» από το αντεργατικό τσουνάμι οι τραπεζοϋπάλληλοι και ειδικότερα, αν

γίνεται, οι εργαζόμενοι της αγροτικής, προσπαθεί με κάθε τρόπο να λανσάρει η

ηγεσία της ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΥΕ, λειτουργώντας διασπαστικά στους εργαζόμενους,

καλλιεργώντας αυταπάτες για μέτρα που όχι μόνο ήδη μας αγγίζουν αλλά και για νέα

που θα μας συμπεριλάβουν, και καταστρέφοντας την αγωνιστική αλληλεγγύη που

πρέπει να υπάρξει στη συγκεκριμένη στιγμή στο σύνολο της εργατικής τάξης της

χώρας μας! Γιʼ αυτό και βρίζει όποιον αποκαλύπτει τη δράση

της!



Λογαριάζουν «χωρίς τον ξενοδόχο»!.

Η

Αλληλεγγύη, η Ανυπακοή και ο Αγώνας γράφονται με το Α κεφαλαίο και οι

εργαζόμενες και οι Εργαζόμενοι το ξέρουν αυτό καλά.





ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΝ

ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ! ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΙΣ 5 ΜΑΗ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ

ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ!



20

ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ

ΥΠΟΤΑΓΗ.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ: Η ΝΙΚΗ!



16-05-2010





ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ


ΤΡΑΠΕΖΑ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ενάντια στην κρίση

Στις 10 - 11 Απρίλη έγινε στο Παρίσι, μετά από κάλεσμα των SUD (Γαλλία) πανευρωπαϊκή συνάντηση ανεξάρτητων μαχητικών συνδικάτων, με θέμα την απάντηση στην κρίση. Κυκλοφόρησε το παρακάτω κείμενο και υπογράφτηκε από μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες καλούν και άλλα συνδικάτα από όλη την Ευρώπη να το υπογράψουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια πανευρωπαϊκού συντονισμού και πανευρωπαϊκών δράσεων. Επόμενη συνάντηση στις 18/9 στη Ρώμη.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής συνυπογράφει τη διακήρυξη, ενάντια στην κρίση, των ευρωπαϊκών συνδικάτων. Καλούμε όλα τα συνδικάτα που έχουν ένα αγωνιστικό προσανατολισμό να τη συνυπογράψουν και να κινηθούμε όλοι μαζί σε μια κατεύθυνση πανευρωπαϊκού συντονισμού των εργατικών αντιστάσεων. Η πρόσκλησή μας απευθύνεται ιδιαίτερα στους ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ που έχουν συγκροτηθεί σε μια σειρά πόλεις.










Confederación General del Trabajo CGT (Estado español) Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας - Ισπανία



Confederación Intersindical (Estado español) Δια-συνδικαλιστική Συνομοσπονδία - Ισπανία



Intersindical Alternativa de Cataluña IAC (Cataluña) Δια-συνδικαλιστική Εναλλακτική Καταλωνίας



Confederazione Unitaria di Base CUB (Italia) Ενωτική Συνομοσπονδία Βάσης - Ιταλία



Sindicato dei Lavoratori intercategoriale SDL (Italia)



Confederazione Italiana di Base UNICOBAS (Italia) Ιταλική Συνομοσπονδία Βάσης


Confederazione dei comitati di Base COBAS (Italia) Συνομοσπονδία των Επιτροπών Βάσης - Ιταλία



Unione Sindicale Italiana USI (Italia) Ιταλική Συνδικαλιστική Ένωση



Transnationals Information Exchange TIE (Alemania) - Γερμανία



Sveriges Arbetares Centralorganisation syndikalisterna SAC (Suecia) Κεντρική Οργάνωση Σουηδών Εργαζομένων - Σουηδία



British Isles Regional Organising Committee - Industrial Workers of the World IWW (Grande Bretagne ) Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (τμήμα Μεγάλης Βρετανίας)



Confédération Nationale du Travail CNT (Francia) Εθνική Συνομοσπονδία Εργασίας - Γαλλία



Unión sindical Solidaires (Francia) Αλληλεγγυα Συνδικαλιστική Ένωση Γαλλία (SUD

Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους!

Η «κρίση» δείχνει την πλήρη αποτυχία της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και των πολιτικών που στόχος τους είναι να εμπιστευτούν στην αγορά την ανθρώπινη τύχη. Ήταν κωμικό, πέρυσι, να βλέπει κανείς αυτούς που, όπως όλοι οι κυβερνήτες μας, ήταν άφωνοι θαυμαστές του ελεύθερου ανταγωνισμού, να μεταμορφώνονται σε αποστόλους της κρατικής παρέμβασης. Αλλά αν ήταν υπέρ της κρατικής παρέμβασης, ήταν για να σώσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα, σύμφωνα με την πολύ γνωστή αντίληψη: «κοινωνικοποιούμε τις ζημιές και ιδιωτικοποιούμε τα κέρδη».

Έτσι χιλιάδες δισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος, το δικό μας χρήμα, δόθηκε, χωρίς συζήτηση, για να σωθούν οι τράπεζες και οι μέτοχοι, ενώ είναι «αδύνατον» να βρεθεί δεκάρα τσακιστή για να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η οικονομική κρίση έπληξε την πραγματική οικονομία, η ύφεση είναι εδώ με επακόλουθο τις απολύσεις. Αφεντικά και κυβερνήσεις είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίθεση ενάντια στα κοινωνικά δικαιώματα των μισθωτών, κυρίως ως προς την κοινωνική προστασία, το δικαίωμα στην εργασία, τις συνθήκες εργασίας και την υγεία στην εργασία. Ο στόχος τους είναι να πληρώσουν την κρίση οι μισθωτοί/ες, εκθειάζοντας σε κάθε χώρα την ενότητα με την κυβερνητική πολιτική ώστε να χρυσώσουν το χάπι. Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός είναι οι μάστιγες που καταπολεμάμε.

Συνδικαλιστές, χτίζουμε τη διεθνή αλληλεγγύη των εργαζομένων για να τους απαντήσουμε!

Τα αφεντικά και οι μέτοχοι έχουν χορτάσει με μερίσματα, με κάθε είδους φορολογικά δώρα, με ανταμοιβές υπέρογκες, έχοντας το κλειδί για περιουσίες που ξεπερνούν κάθε λογική.

Αυτοί πρέπει να πληρώσουν την κρίση τους. Εμείς να τους επιβάλλουμε τις κοινωνικές μας απαιτήσεις. Τώρα όσο ποτέ, η κινητοποίηση των μισθωτών είναι στην ημερήσια διάταξη.



Για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία για όλους και όλες, αναπτύσσοντας θέσεις εργασίας κοινωνικά χρήσιμες και που να καλύπτουν τις συλλογικές ανάγκες.



Για να εμποδίσουμε τα «κοινωνικά» σχέδια, τις απολύσεις, την προσωρινότητα (υπο-απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υποχρεωτική εργασία μισού ωραρίου, επιχειρήσεις προσωρινής εργασίας...)

Για να διασφαλίσουμε τις κοινωνικές παροχές και Τις παροχές επιδομάτων στους/στις άνεργους/ες και στις κοινωνικές εκείνες κατηγορίες που έχουν πληγεί από την κρίση (γυναίκες, μετανάστες, νέους...)

Για κοινωνικά δικαιώματα σε αρμονία από την κορυφή ώστε να σταματήσει το κοινωνικό dumping (κοινωνική υποβάθμιση): μισθοί, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, κοινωνικά ελάχιστοι πόροι...

Για να υπερασπιστούμε και να αναπτύξουμε τις δημόσιες υπηρεσίες, προσβάσιμες σε όλους και όλες: υγεία, εκπαίδευση, πολιτισμός, απεξάρτηση, μεταφορές, νερό, ενέργεια...

Για μείωση ωραρίου εργασίας χωρίς μείωση μισθού, μείωση ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Για να διανέμονται με τρόπο αλληλέγγυο οι πόροι και ο πλούτος.

Για να συμβάλλουν με φόρους αναλογικούς οι πλούσιοι, οι επιχειρηματίες, οι διευθύνοντες... Όποιος κερδίζει περισσότερο, οφείλει να πληρώνει περισσότερους φόρους. Πρέπει να αναδιανεμηθεί ο πλούτος.

Για το δικαίωμα στην κατοικία και την υγιεινή διατροφή.

Για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των μεταναστών.

Για την ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

Για ν' αλλάξουμε πραγματικά μοντέλο παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης, δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε ότι είναι χρήσιμο για την κοινότητα: στην εκπαίδευση, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία, στην επαρχία, στην κοινωνική μέριμνα, στη φροντίδα στον άνθρωπο, στις τεχνολογίες τις μη επιθετικές και μη ρυπογόνες, στα δίκτυα των μέσων μαζικής μεταφοράς...

Μαζί θα πάρουμε μέρος στην αντι-σύνοδο επ' ευκαιρία της άφιξης των Ευρωπαίων και Λατινο-αμερικανών ηγετών και στη διαδήλωση στις 16 Μάη στην Μαδρίτη.

Μαζί θα συμμετάσχουμε στην αντι-σύνοδο που θα γίνει στην Βαρκελώνη, από 4 έως 6 Ιουνίου, σαν απάντηση στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών των Μεσογειακών χωρών.

Μαζί θα πάρουμε πρωτοβουλίες το φθινόπωρο.

Μαζί θα συμμετάσχουμε στις ευρωπαϊκές πορείες ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, κυρίως στην ευρωπαϊκή συνέλευση των ανέργων στις 16 Οκτώβρη και στη διεθνή διαδήλωση στις 17 Οκτώβρη στις Βρυξέλες.

Για να σώσουν το καπιταλιστικό τους σύστημα, τα αφεντικά και οι μέτοχοι έχουν διεθνώς οργανωθεί. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δράσει ξεπερνώντας τα σύνορα για να επιβάλλει ένα άλλο σύστημα, διαφορετικό από αυτό που εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους, λεηλατεί τους φυσικούς πόρους - φυσικές πηγές, λεηλατεί τις φτωχές χώρες και σκορπά την πείνα σ' ένα μέρος του πλανήτη.

Θέλουμε να προωθήσουμε τη θέσπιση ενός συνδικαλιστικού δικτύου εναλλακτικού στην Ευρώπη, ανοιχτό σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να παλέψουν ενάντια στον καπιταλισμό και τον φιλελευθερισμό.

Παντού αναπτύσσουμε και συντονίζουμε την κοινωνική πάλη και οικοδομούμε την κοινή αντίσταση πανευρωπαϊκά! Απέναντι στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, η γενική απεργία είναι απαραίτητη. Θέλουμε να την οργανώσουμε!